21 / 05 / 2024

yapı denetim işçi güvenliği

yapı denetim işçi güvenliği

Artık işverenler 'biz işçilere gerekli koruyucu malzemeleri veriyoruz ama kullanmıyorlar' diyemeyecekler. Yeni kanunla yükümlülükleri artan yapı denetim firmaları, görevini yerine getirmezse ağır cezalar alacak.

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden İzmir Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

Yapı Denetim Kuruluşları İdari Para Cezaları Tebliğinde değişiklik!

Yapı Denetim Kuruluşları ile Laboratuvarların Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31180 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri İle Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

264 yapı denetim firması işten men edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı denetim firmaları sıkı bir denetime girdi. Denetlenen 264 denetim firmasına ‘işten men’ cezası verildi. 

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden yapı denetim hizmetleri açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, yapı denetim hizmetlerinin elektronik ortamda dağıtılması yönündeki kararla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yapı denetim sistemi baştan sona değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Yapı denetim sistemini baştan sona değiştiriyoruz" dedi. Özhaseki, kanunun hazırlığını yaptıklarını belirtti... 

yapı denetim işçi güvenliği Haberi

yapı denetim işçi güvenliği

İş kazalarının önüne geçilmesi ve iş güvenliğinin azami ölçüde arttırılabilmesi ile hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi.

Değişiklik ile yapı denetim firmaları, işyeri hekimleri ve işyeri güvenliği uzmanlarının sorumlulukları arttı. Görevini yerine getirmeyen firma ve uzmanların izin belgeleri iptal edilebilecek. 


Konu hakkında değerlendirme yapan Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Av. Filiz Metin, yapı denetim firmalarının yükümlülüklerinin arttığına dikkat çekti. Metin, "Görevini yerine getirmeyen yapı denetim firmalarını ağır para cezaları bekliyor. Bu para cezalarının 1 yıl içinde 3 kez uygulanması halinde, firma için 1 yıl iş almaktan men'e kadar yaptırımlar uygulanacak. 


İki kere daha iş almaktan men cezası gerektiren fiilin işlenmesi halinde teklif üzerine bakanlıkça kuruluşun izin belgesi iptal edilip...