07 / 05 / 2024

yapı denetim müteahhit sözleşme örneği

yapı denetim müteahhit sözleşme örneği

Bir arsanız olduğunu ve bu arsa üzerinde yapı yaptırmak istediğinizi düşünelim. Bir müteahhit ile anlaşma yapılması halinde mal sahibi müteahhit sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte mal sahibi müteahhit sözleşmesi...

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem soruşturmaları çerçevesinde tutuklananlardan 118'inin müteahhit, 192'sinin yapı sorumlusu, 23'ünün de yapı sahibi olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

Mç Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Mç Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi  Gaziosmanpaşa’da  50 bin TL sermaye bedeli  ile  Çetin Çiçek  tarafından kuruldu.

M Kare Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

M Kare Yapı Denetim Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Mağal ve Muhammed Bingöl ortaklığında kuruldu.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit Ahmet Kuzgun öldürüldü!

AHT Life Yapı sahibi müteahhit Ahmet Kuzgun, kendi ofisinde namaz kılarken bir çalışanı tarafından öldürüldü. Ahmet Kuzgun'un tabanca ile öldürüldüğü öğrenildi.

Yapı Denetim Sistemi’nde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklik “Yeni Yapı Denetim Modeli” Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anlatıldı.

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı!

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bugün yürürlüğe giren modeline göre artık müteahhitler inşaatları denetleyecek yapı denetim firmalarını seçemeyecek.

Yapı denetim kuruluşları kura ile belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun'da yapılan düzenleme ile ilgili, "Artık yapı denetim kuruluşlarını Bakanlığımız kura sistemi ile belirleyecek" dedi.

yapı denetim müteahhit sözleşme örneği Haberi

yapı denetim müteahhit sözleşme örneği

Mal sahibi müteahhit sözleşmesi!

Borçlar Kanunu'nun 355 – 371 maddelerindeki hükümler baz alınarak hazırlanan mal sahibi müteahhit sözleşmesi kapsamında taraflara ve yapılacak işe ilişkin hükümlere yer veriliyor. Mal sahibi müteahhit sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Mal Sahibi Müteahhit Sözleşmesi..

MAL SAHİBİ :

MÜTEAHHİT :


KONUSU: Yüklenici firma ile arsa sahibi arasında ..... İli, ........ İlçesi ........ Pafta ........ Ada ........ Parselde bulunan arsa üzerinde yapılacak inşaat için aşağıdaki şekilde anlaşılarak imza altına alınmıştır.   ..../.../2013



ŞARTLAR


1.) Yüklenici, inşaatı proje ve eklerine uygun olarak yapacaktır. Kullanılan malzemeler TSE Standartlarına uygun olacaktır.


2.) Yüklenici inşaatta çalışılacak işçilerin seçiminde serbest olacak, işçilerin tüm alacak ve sosyal hakları, SSK primleri ....................... tarafından karşılanacaktır. İş ve işçi güvenliğinden yüklenici firma sorumludur.


3.) İşin kontrolünü yapı denetim şirketi yapacak ve yüklenici yapı denetim...