03 / 05 / 2024

yapı denetim müteahhitlik sözleşmesi

yapı denetim müteahhitlik sözleşmesi

Bir arsanız olduğunu ve bina yapması için müteahhite verdiğinizi farz edelim. Bu durumda taraflar arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. Söz konusu örnek müteahhitlik sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Er-Ka Mühendislik Müteahhitlik Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Er-Ka Mühendislik Müteahhitlik Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Er-Ka Mühendislik Müteahhitlik Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Nevera İnşaat Yapı Müteahhitlik Anonim Şirketi kuruldu!

Nevera İnşaat Yapı Müteahhitlik Anonim Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Şinavi tarafından kuruldu.

Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Esdo Müteahhitlik İnşaat Proje Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı. 

Arv Yapı İnşaat Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arv Yapı İnşaat Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Edip Arvas tarafından kuruldu.

Vera Global Yapı İnşaat Gayrimenkul Proje Müteahhitlik Mühendislik Mimarlık Sanayi kuruldu!

Vera Global Yapı İnşaat Gayrimenkul Proje Müteahhitlik Mühendislik Mimarlık Sanayi bugün Bakırköy'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Bader Mohamedabdellahi ve Zaher Ahmed A. Obad ortaklığında kuruldu.

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

Asır Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Asır Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Asır Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Şile'de yapıldı.

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Mrn Müteahhitlik İnşaat Ve Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Mrn Müteahhitlik İnşaat Ve Yapı Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Ünğan tarafından kuruldu.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Gültegin Yapı Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

Gültegin Yapı Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Beykoz'da İsmet Gültegn tarafından kuruldu.

Erde Müteahhitlik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erde Müteahhitlik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Erdem Değirmenci tarafından kuruldu.

yapı denetim müteahhitlik sözleşmesi Haberi

yapı denetim müteahhitlik sözleşmesi

Örnek müteahhitlik sözleşmesi!

Müteahhit, bir işi üstlenen kimseye söyleniyor. Buna göre arsanız üzerinde bina yaptırmak veya var olan yapının yıkılıp tekrar yapılabilmesi için müteahhite verebiliyorsunuz.


Bu durumda müteahhit ile arsa sahibi arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Taraflar arasında imzalanması gereken örnek müteahhitlik sözleşmesi aşağıda bulunuyor.


Müteahhitlik sözleşme örneği...


MAL SAHİPLERİ : ......

YÜKLENİCİLER : .......

HARCA ESAS BEDEL : ......

1- Taraflardan ben mal sahibi, ........................... tapu ile sahibi bulunduğum ............ ili,ilçesi, ..................... mahallesi ……. Bölge …… mevkiinde kain tapunun ….. pafta ................

….. ada ve ….. parselinde kayıtlı gayrimenkulümün tamamını bu kere 100 hisse itibar ederek bunun, 50 hissesini uhdemizde ipka ile mütebaki 50 hisseyi diğer akit müteahhitlere bu mukavelede yazılı şartlarla kat karşılığı olarak 50 bin TL. bedel mukabilinde satmayı vaat ve taahhüt ediyorum. İşbu bedel...