19 / 05 / 2024

Yapı denetim yeni yasa

Yapı denetim yeni yasa

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda yapılan değişiklik uyarınca, bir kuruluşun ceza alması halinde, sorumlu olduğu sadece hatalı bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacak.

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Arnavutköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Yolcu tarafından kuruldu.

Yapı denetim firmalarına talep arttı! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ depreminden sonra yapı denetimine talebin arttığını açıkladı. Şahin, "Yeni binalardan ve hanelerden art arda müracaat geliyor" dedi...

Yapı denetim kuruluşlarının elektronik ortamda belirlenmesine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Sistemi’nde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklik “Yeni Yapı Denetim Modeli” Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anlatıldı.

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı!

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bugün yürürlüğe giren modeline göre artık müteahhitler inşaatları denetleyecek yapı denetim firmalarını seçemeyecek.

Yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi..

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi, Şemal Kanat tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Ağustos 'ta İstanbul, Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, 350. Sokak' ta kuruldu.

Mega Dönüşüm Yapı Denetim Anonim Şirketi kuruldu!

Mega Dönüşüm Yapı Denetim Anonim Şirketi Ayşe Tuğba Kurt tarafından 300 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Eyüp'te kuruldu.

Nisa Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Nisa Yapı Denetim Limited Şirketi, Ali Çakmak ve Memiş Kömürcü ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 12 Haziran'da Avcılar Merkez Mahallesi, Marmara Caddesi' nde kuruldu.

Yapı denetim yeni yasa Haberi

Yapı denetim yeni yasa

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda yapılan değişiklik uyarınca, bir kuruluşun ceza alması halinde, sorumlu olduğu ve herhangi bir denetim hatası da bulunmayan tüm inşaatların durdurulması yerine, sadece hatalı bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacak..


İnşaat firmalarının ceza alması halinde, sorumlu olduğu ve herhangi bir denetim hatası da bulunmayan tüm inşaatların durdurulması yerine, sadece denetim hatası bulunan inşaatlarla ilgili işlem yapılacağı bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 2023 vizyonu çerçevesinde, yaşanabilir çevreye sahip, mekan ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentsel ve kırsal alanların oluşturulması hedefinde yapılaşmaya yönelik denetim sisteminin geliştirildiği ve etkili bir şekilde uygulamasının sağlandığı belirtildi.


Bu kapsamdaki çalışmalar sonucunda, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun bazı maddelerinde değişiklik yapıldığı ve değişikliğin, 23 Nisan 2015...