05 / 05 / 2024

yapı denetimi işleri

yapı denetimi işleri

Yapı denetim kuruluşunca, şantiyede yapılan denetim sonuçları deftere işleniyor. Peki, yapı denetimini kim yapar? Yapı denetiminden sorumlu kişi veya kişilerin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

İçişleri Bakanlığı 81 ilden 712 personel alacağını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 kentten 712 personel alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan duyuru da hangi ilden kaç personel alımı yapılacak ve başvuru genel ve özel şartları neler? 

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Bakanlık bünyesine 1608 sözleşmeli personel alımı yapılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bakanlığın merkez teşkilatına ve taşra teşkilatında da istihdam etmek üzere toplamda 1608 sözleşmeli personel alınacağını belirtildi.

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri (DSİ) farklı şehirler üzerinden personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, DSİ ilkokul, ortaokul ve lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS’siz personel alımı yapılacak, işte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu, KPSS şartlı yüzlerce memur alacak! 

İş arayan gençleri sevindirecek haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık 713 memur ve personel alımı yapılacağını ilan etti. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Yapı denetimi nedir? Belediyelerin denetim sürecindeki rolü ne?

Ekonomik büyümenin en önemli rolü olan inşaat sektörü, çevremizdeki fiziksel yapıların güvenliği ve kalitesi açısından kritik bir sektördür. Bu açıdan, yapı denetimi, inşaat sürecinin en önemli parçasıdır. Yapı denetiminin önemi ve merak edilen konular neler?

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı’na Göç İdaresi Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılacak açıklama alınacak personeller için KPSS şartının aranmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı, bünyesinde görevlendirilmek üzere memur alımı yapılacağını duyurdu. 13 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Göç İdaresi Başkanlığı’na istihdam edilmek üzere memur alımı yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylarda ikamet şartı ve KPSS puan şartı aranmadığı öğrenildi. Peki, başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar nelerdir?

yapı denetimi işleri Haberi

yapı denetimi işleri

Yapı denetimini kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanan yapının denetleme işleri, yapı deneyim kurumları tarafından yapılıyor. Bakanlıktan aldığı izin belgesi ile münhasıran yapı denetimi görevini yapan, ortaklarının tamamı mimar ve mühendislerden oluşan tüzel kişi olarak karşımıza çıkıyor.


Yapı denetim kuruluşu, Kanunun 2’nci maddesinde belirtilen görevleri, Kanun ile belirlenmiş süreler içinde, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara, yürürlükteki mevzuata ve mesleki ahlak kurallarına uygun ve tam olarak yerine getirmek zorunda oluyor:

             

Yapı denetim kuruluşu proje denetimi safhasında;

             

a) Yapının inşa edileceği parseli ilgilendiren imar durumu belgesi, aplikasyon krokisi, tapu kaydı örneği, zemin etüdü raporu ile gerekli diğer belgelerin mevzuata uygun olup olmadığını kontrol ederek kopyalarını dosyasında muhafaza eder.

       ...