06 / 05 / 2024

yapı denetimi müracaatları

yapı denetimi müracaatları

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Müracaatlarının Sıralamaya Alınma Esasları!

Resmi Gazete tarihi 28 Temmuz 2013 Pazar olan ve Resmi Gazete sayısı 28721 olan Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Sıralamaya Alınma Esaslarına Dair Tebliğ hükümleri haberimizde...

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sultangazi'de hobi bahçesi kiralama müracaatları başladı!

Sultangazi'de 2021 yılı için hobi bahçeleri kiralama müracaatları başladı. Başvurular, 1-31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Hikmet Süleymanoğlu Yapı ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Hikmet Süleymanoğlu Yapı ve Mühendislik Anonim Şirketi Hükmet Süleymanoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Akpay Yapı Onarım ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Akpay Yapı Onarım ve İnşaat Limited Şirketi Olgun Akyüz tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Haner Yapı Ulaşım Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haner Yapı Ulaşım Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yahya Haner tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Lignum Yapı Sistemleri Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lignum Yapı Sistemleri Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Baykara Saylan tarafından 30 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

yapı denetimi müracaatları Haberi

yapı denetimi müracaatları

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 30847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


YAPI DENETİMİ İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN YAPILAN MÜRACAATLARIN

DEĞERLENDİRİLMESİ VE SIRALAMAYA ALINMASINA DAİR TEBLİĞ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 5/2/2008 tarihli ve 26778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 12 nci maddesi kapsamında yapı denetim izin belgesi almak için yapılan müracaatların; sıralamaya alınması ve değerlendirme esaslarının belirlenmesine, denetim izin belgesi geçici olarak geri alınan kuruluşların sıralamaya alınması, sıralamada bulunan kuruluşların sıralamadan çıkarılma esaslarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 12 nci, 32 nci ve geçici 12 nci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 –...