14 / 05 / 2024

Yapı dergisi 40. yıl

Yapı dergisi 40. yıl

1973 yılından bu yana aralıksız yayımlanarak Türkiye’nin en uzun soluklu dergilerinden biri olan YAPI Dergisi, 40. yılını Temmuz özel sayısıyla kutluyor...

Ege Yapı Modern Yaka'da Mayıs ayına özel fırsat! 1,29 vade farkı, yüzde 15 peşin ve 40 ay taksitle!

Ege Yapı, Modern Yaka'nın Mayıs kampanyasını "Bahar Dediğin Böyle Olur!" diyerek duyurdu. Söz konusu kampanya kapsamında 1,29 vade farkı, yüzde 15 peşin ve 40 ay taksitle konut sahibi olunabiliyor. 

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Seçimden sonra zamlar başladı! Suya yüzde 40 zam yapıldı! İşte detaylar!

Seçimin ardından zamlar yapılmaya başladı. Yüzde 40 zamla su bu zamların başında geldi. İşte detaylar!

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

Emekli ve memur aylıklarına temmuzda yılın ikinci zammı uygulanacak. Asgari ücret ve kamu işçisine yapılan zam oranları sonrasında yüzde 30, 35, 40 ve 45 bandında yeni hesaplar tek tek listelendi. İşte, emekliye temmuz ayı zamlı maaş hesabı...

Yapı Kredi mobil müşterilerine özel Arçelik Telve’lerde yüzde 40 indirim!

Arçelik ile Yapı Kredi Bankası işbirliğinin kazananı kahve sevenler oldu. Arçelik’in internet sitesindeki kampanyada Yapı Kredi mobil’de yeni müşteri olanları Arçelik Telve kahve makinelerinde tüm indirimlere ek yüzde 40 indirim bekliyor.

Bolu'da 40.5 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Merkez'de 40 milyon 500 bin TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Pandemide modüler yapılara talep yüzde 40 arttı!

Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşların modüler yapılara olan talebi yüzde 40 arttı. Pazar büyüklüğünün 2027 yılına kadar 106,22 milyar dolara ulaşması beklenirken, artan talepler sektörde fuar ihtiyacını beraberinde getirdi. 

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi'nde 40 iş yeri yapılacak!

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesine ait 40 adet iş yeri için yapım işi ihale ediyor. İhale 30 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.  

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Yapı dergisi 40. yıl Haberi

Yapı dergisi 40. yıl

Mimarlık, tasarım, kültür, sanat alanlarındaki içeriğiyle okurları için arşiv niteliği de taşıyan dergi, 40. yılı nedeniyle hazırladığı bu özel sayıda, bugüne dek yayımladığı projeler ve ele aldığı konular üzerinden kapsamlı bir projeksiyon sunuyor.


1973 yılından bu yana yayın yaşamını aralıksız sürdüren, Yapı-Endüstri Merkezi’nin mimarlık, şehircilik, tasarım kültürü ve sanat dergisi YAPI, Temmuz sayısında 40. yılını kutluyor. Türkiye’nin mimarlık, tasarım ve yapım geçmişine 40 yıl boyunca tanıklık eden ve konusunda arşiv niteliği taşıyan az sayıdaki yayından biri olarak YAPI, 40. yıl özel sayısında, bugüne dek yayımladığı projeler ve ele aldığı konular üzerinden kapsamlı bir projeksiyon sunuyor.


40. yıla özel Temmuz sayısından öne çıkan başlıklar…


“40 yıldır tartışılan konular, yerlerinde yeller esen binalar”


Fiziki çevremizi tasarlarken amaçlananlarla, hedeflenenlerle o günün koşulları arasındaki ilişkilere odaklanan yazıda,...