14 / 05 / 2024

Yapı dergisi kimin

Yapı dergisi kimin

1973 yılından bu yana aralıksız yayımlanarak Türkiye’nin en uzun soluklu dergilerinden biri olan YAPI Dergisi, 40. yılını Temmuz özel sayısıyla kutluyor...

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Merakla beklenen EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

Tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama!

Gördüğü bir taşınmaz malı satın almak isteyenler ancak kime ait olduğunu bilmeyenler sorgulamayı nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. Peki, tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama nasıl yapılır?

Yapı denetim hizmetinde fatura kimin adına düzenlenir?

Yapı denetim firması tarafından arsa sahipleri adına ayrı ayrı düzenlenecek faturalarda gösterilen KDV’nin arsa sahipleri tarafından 9/10 oranında tevkifata tabi tutulması gerekiyor.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Sur Yapı Capital 500 listesinde 251'nci sırada!

Türkiye’de ilk defa ekonomi dergisi Capital tarafından gerçekleştirilen, en büyük 500 özel şirketin sıralandığı "Capital 500" listesinde Sur Yapı 251'nci sırada yerini aldı. 

Ant Yapı iş sağlığı ve güvenliğine önem veriyor!

Ant Yapı, bünyesindeki antiye, otel, merkez birimlerinde sürdürdüğü iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini EQ Dergisi'ne anlattı... 

Gayrimenkul sektöründe Yap-Yaşat modeli!

Capital Dergisi yazarlarından Güven Borça, gayrimenkulde yeni dönem olan Yap-Yaşat modelini açıkladı ve değerlendirdi. İşte, Güven Borça'nın yazısı... 

Ant Yapı, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ANT Yapı da yerini aldı.

Beştepe'de 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışı yapıldı!

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı. Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

Yapı dergisi kimin Haberi

Yapı dergisi kimin

Mimarlık, tasarım, kültür, sanat alanlarındaki içeriğiyle okurları için arşiv niteliği de taşıyan dergi, 40. yılı nedeniyle hazırladığı bu özel sayıda, bugüne dek yayımladığı projeler ve ele aldığı konular üzerinden kapsamlı bir projeksiyon sunuyor.


1973 yılından bu yana yayın yaşamını aralıksız sürdüren, Yapı-Endüstri Merkezi’nin mimarlık, şehircilik, tasarım kültürü ve sanat dergisi YAPI, Temmuz sayısında 40. yılını kutluyor. Türkiye’nin mimarlık, tasarım ve yapım geçmişine 40 yıl boyunca tanıklık eden ve konusunda arşiv niteliği taşıyan az sayıdaki yayından biri olarak YAPI, 40. yıl özel sayısında, bugüne dek yayımladığı projeler ve ele aldığı konular üzerinden kapsamlı bir projeksiyon sunuyor.


40. yıla özel Temmuz sayısından öne çıkan başlıklar…


“40 yıldır tartışılan konular, yerlerinde yeller esen binalar”


Fiziki çevremizi tasarlarken amaçlananlarla, hedeflenenlerle o günün koşulları arasındaki ilişkilere odaklanan yazıda,...