06 / 05 / 2024

yapı grupları

yapı grupları

Yapı birim maliyetleri, yapı sınıfı gruplarına göre değişkenlik gösteriyor. Yapı sınıf grupları beş farklı grup altında toplanıyor. Ayrıca yapı sınıf grupları kendi içinde de gruplara ayrılıyor...

Avrupa’nın göbeğinde aylık 64 bin liraya çalışacak 1 milyon 500 bin işçi alacaklar! İşte aranan meslek grupları

Yurt dışında çalışmak isteyenleri sevindirecek bir haber geldi. Avrupa’nın en güçlü ekonomisine sahip Almanya 1 milyon 500 bin işçi alacağını duyurdu. Aylık maaşın ise 4 bin Euro yaklaşık 64 bin Türk Lirası olduğu öğrenildi. İşte alım yapılacak meslek grupları…

3600 ek gösterge toplantısı ne zaman yapılacak? Meslek grupları genişletilecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşıldı. Peki 3600 ek gösterge düzenlemesinde son durum ne? 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Meslek grupları genişletildi mi? İşte ayrıntılar...

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 23-27 Mayıs'ta!

23 - 27 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek ve bu yıl 40. yılını kutlayacak olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, ürün gruplarına göre ayrılmış 100 bin metrekare açık ve kapalı alanda, 1.250 katılımcı firmanın en son ürün, hizmet ve teknolojisini 111 bin ziyaretçiyi buluşturacak.

Md Group yapı market oluşumu için ilk showroomunu açtı!

Md Group, yapı market oluşumu için ilk showroom açılışını gerçekleştirdi. Şirket inşaat, plastik kent ekipmanları, park oyun grupları, makine ve hırdavat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Bayındırlık yapı sınıfları 2016!

Bayındırlık yapı sınıflarında, bazı yapıların dahil olduğu sınıf veya grup yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. İşte 2016 yılının Bayındırlık yapı sınıfları ve grupları..

Yapı yaklaşık birim maliyetleri nasıl hesaplanır 2016?

Yapı yaklaşık birim maliyetlerinde yapı sınıf grupları bulunuyor ve hesaplamalar bu gruplara göre yapılıyor. Peki yapı yaklaşık birim maliyetleri nasıl hesaplanır 2016? İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2016...

Kocaeli'de çevre ve sahil düzenlemeleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kent genelinde çevre düzenlemeleri, parklara spor ve çocuk oyun grupları kurulması, mesire alanı yapılması ve fidan dikimi gibi birçok konuda hizmet üretti.

Sincan'a yeni Kent Meydanı yapıldı!

Sincan'da Pazar Pazarı olarak bilinen alana yapılan Kent Meydanı, vatandaşın büyük beğenisini topluyor. Kent Meydanı'nda Saat Kulesi'nden otoparka, çocuk oyun gruplarından kafeteryalara, banklardan kamelyalara kadar pek çok alan yer alıyor.

Akfen İnşaat ve enerji şirketlerini yeniden yapılandıracak!

Türkiye'nin önde gelen altyapı gruplarından Akfen Holding, büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.

Akfen bazı şirketlerini yapılandıracak!

Türkiye'nin önde gelen altyapı gruplarından Akfen Holding, büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.

Akfen Holding bazı şirketlerini yapılandıracak!

Türkiye'nin önde gelen altyapı gruplarından Akfen Holding, büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.

Akfen inşaat ve enerji şirketlerini yeniden yapılandıracak!

Türkiye’nin önde gelen altyapı gruplarından Akfen Holding, büyüme stratejileri doğrultusunda inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.

Altan Elmas: Cebinde nakiti olmayanı ev sahibi yapıyoruz!

SUR YAPI, yatırımlarıyla 3 milyar liralık değer oluşturdu. Sur Yapı'nın Patronu Altan Elmas ve ekibi, tüm gelir gruplarına hitap eden konut ve ofis seçenekleri sunuyor. Elmas, "Cebinde nakiti olmayanları da ev sahibi yapıyoruz" diyor.

yapı grupları Haberi

yapı grupları

Yapı sınıf grupları!

Yapı türleri 5 sınıfa ayrılıyor. Söz konusu sınıflar da kendi içinde gruplara ayrılıyor. Yapı sınıfları dahilindeki gruplar A grubu, B grubu ve C grubu olarak adlandırılıyor. Yapı sınıfları ve yapı sınıfı 2013 maliyetleri aşağıda yer alıyor.


Yapı sınıfı birim fiyatları;

I. SINIF YAPILAR

A GRUBU YAPILAR = 85,00 TL

. 3 m yüksekliğe kadar kagir ve betonarme istinat ve bahçe duvarları

. Basit kümes ve basit tarım yapıları

. Plastik örtülü seralar

. Mevcut yapılar arası bağlantı-geçiş yolları

. Baraka veya geçici kullanımı olan küçük yapılar

. Yardımcı yapılar (Müştemilat)

. Gölgelikler-çardaklar

. Üstü kapalı yanları açık teneffüs, oyun gösteri alanları

. Ve bu gruptakilere benzer yapılar.


B GRUBU YAPILAR =  145,00 TL

. Cam örtülü seralar

. Basit padok, büyük ve küçük baş hayvan ağılları

. Su depoları

. İş yeri depoları

. Ve...