12 / 05 / 2024

Yapı kimyasalları nedir

Yapı kimyasalları nedir

İnşaat ve bina yapımında kullanılan yardımcı malzemeler, yapı kimyasalları olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre yapı kimyasalları türleri nelerdir? Yapı kimyasalları nedir? İşte Yapı kimyasallarının güvenlik ve tehlike uyarıları...

Mineral Beton Ve Yapı Kimyasalları Limited Şirketi kuruldu!

Mineral Beton Ve Yapı Kimyasalları Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Dengiz Özcan tarafından kuruldu.

Yapı denetimi nedir? Belediyelerin denetim sürecindeki rolü ne?

Ekonomik büyümenin en önemli rolü olan inşaat sektörü, çevremizdeki fiziksel yapıların güvenliği ve kalitesi açısından kritik bir sektördür. Bu açıdan, yapı denetimi, inşaat sürecinin en önemli parçasıdır. Yapı denetiminin önemi ve merak edilen konular neler?

Uniseal Yapı Kimyasalları İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Uniseal Yapı Kimyasalları İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Feyzi Şahin ve Özlem Şahin ortaklığında kuruldu.

Ays Tr Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ays Tr Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Topalbebek tarafından kuruldu.

Görkem Otopark Trafik Yol Çizgi Ve Epoksi Uygulamaları İnşaat Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Ltd.Şti kuruldu!

Görkem Otopark Trafik Yol Çizgi Ve Epoksi Uygulamaları İnşaat Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Ltd.Şti bugün Tuzla'da 25 bin TL sermaye bedeli ile Eren Kapusuz tarafından kuruldu.

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi kuruldu!

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Şatır tarafından kuruldu.

3se Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3se Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necati Ferhat Erk ve Sefa Sarı ortaklığında kuruldu. 

Yapı ruhsatı nedir, neden gereklidir? Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı ruhsatı bir inşaata başlarken olması gereken ilk belgedir. Bu ruhsat yapının kanun ile belirlenmiş niteliklerde olduğunu ve kanunlara uygun olduğunu ifade eder. Peki, yapı ruhsatı neden gereklidir, nasıl alınır? Yapı ruhsatı alınmazsa ne olur? İşte ayrıntılar…

Sbm İzolasyon Yapı Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sbm İzolasyon Yapı Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mert Bulut ve Serdar Bakan ortaklığında kuruldu.

Admıx Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Admıx Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Emrah Yılmaz tarafından kuruldu. 

Erguvan İzolasyon Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erguvan İzolasyon Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alkan Öztürk ve Serhat Çelikkaya ortaklığında kuruldu.

Tatulus Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatulus Yapı Kimyasalları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gürakar tarafından kuruldu.

Retro Zemin Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Retro Zemin Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Neşe Erkardeş tarafından kuruldu.

Yapı kimyasalları nedir Haberi

Yapı kimyasalları nedir

Yapı kimyasalları nedir?

Yapı kimyasalları, inşaat ve bina yapımında kullanılan yardımcı malzemeler olarak karşımıza çıkıyor. 


Yapı kimyasalları, inşaat sektöründe kullanılan ve son teknoloji ile üretilen yapı kimyasalları geleneksel yapıştırıcıların, klasikleşmiş güçlendirme tamir malzemelerinin yerine kullanılmaya başlanıyor. 


Yapı kimyasalları tamir harçları, yapısal güçlendirme ürünleri, su ve ısı yalıtım ürünleri, endüstriyel zemin ürünleri, yapıştırma ve derz ürünleri, beton katkıları olarak gruplandırılmaktadır. Her grup kendi içerisinde çeşitler içermektedir. Tamir harçları içerisinde ince tamir harcı, kalın tamir harcı, hidrolik kireç harcı, tamir harcı rötresiz, hidrolik kireç sıva, hidrolik kireç enjeksiyon harcı bulunmaktadır.


Yapı kimyasalları türleri:

Yapı kimyasalları arasında su ve ısı yalıtımında kullanılan dekoratif sıva, mantolama sıvası, su izolasyon malzemesi, mantolama yapıştırıcı, kristalize su izolasyon malzemesi bulunmaktadır. Derz dolgu yapı kimyasalları arasında fayans yapıştırıcısı, derz dolgu, esnek derz...