20 / 05 / 2024

Yapı kooperatiflerinin avantajları

Yapı kooperatiflerinin avantajları

Yapı kooperatifleri, konut sahibi olmak isteyen kişileri buluşturarak uygun şartlarda konut sahibi olmalarına fırsat sunuyor. Kanun koyucu da Kurumlar Vergisi Kanunu ile yaptığı düzenlemelerle kooperatiflere kurumlar vergisi muafiyeti sağlayarak kolaylık sağlanıyor.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Yapı Kredi emekli promosyonunda en geriden koşup rakipleri geride bıraktı! Banka birincilik tacını taktı!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi, emeklilere özel maaş ödeme avantajları ve nakit promosyon kampanyasıyla dikkat çekiyor.

Yapı Kredi'den emekli hamlesi! Bankadan flaş promosyon miktarı! Hemen bakın!

Yapı Kredi Bankası, emekli maaşını Yapı Kredi'den alanlara özel avantajlar sunuyor! Emekliler, Yapı Kredi'ye geçerek nakit promosyon fırsatından ve ek ödüllerden yararlanabilir. İşte ayrıntılar...

Arkadaşını davet et o da kazansın sen de! Yapı Kredi'den çılgın kampanya 

Banka kampanyaları 2023 Mayıs ayında tüm süratiyle devam ediyor. Müşteri çekmeye çalışan bankalar cezbedici avantajlar sunuyor. Şimdi de Yapı Kredi'nin kampanyası gündeme geldi. Yeni müşterilerine 600 TL para puan hediye ediyor. Yapı Kredi'nin, 600 TL para hediye ettiği kampanyanın koşulları.

White City Living'ten Türk yatırımcılara özel avantajlar!

Londra’da yapımı devam eden "White City Living" özel lansman düzelendi. Düzenlenen lansmanda konutlar özel fiyat avantajlarıyla Türk yatırımcılara özel avantajlar sağlıyor.

Konut yapı kooperatiflerinin yarattığı mağduriyetler TBMM'de!

Konut yapı kooperatifleri tarafından mağdur edilen vatandaşların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

İşte 9 adımda DASK!

Türkiye deprem bölgesinde yer alıyor. En son İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremdeki yıkımla deprem gerçeği tekrar gündeme geldi. Deprem sonrası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar DASK'a başvurdu. Peki deprem sigortası neden yapılmalı? Avantajları neler?

Memsa Yapı'dan özsermaye ile 5 yeni proje!

Şu anda 5 yeni proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Memsa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Sadi Fırış, “Firmamızın en büyük avantajlarından biri krediye bulaşmadan özsermaye ile çalışmamız” diye konuştu.

Sur Yapı'dan sağlık çalışanlarına özel 15 bin TL'lik ek indirim!

Sur Yapı yüzde 20’ye varan indirimli ‘‘Rahat Bi Nefes Al’’ kampanyasına destek verdiğini açıkladı. Sur Yapı, sağlık çalışanlarına aynı adlı kampanyasının avantajlarına ilave 15 bin TL'ye varan ek indirim sunduğunu açıkladı.

Yapı kooperatiflerinin avantajları Haberi

Yapı kooperatiflerinin avantajları

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazısında ''Yapı kooperatifleri ve kurumlar vergisi muafiyeti'' konusunu kaleme aldılar...

Yapı kooperatifleri, konut sahibi olmak isteyen kişileri bir araya getirerek uygun şartlarda konut sahibi olmalarına imkan sağlamaktadır. Kanun koyucu da Kurumlar Vergisi Kanunu ile yaptığı düzenlemelerle kooperatiflere kurumlar vergisi muafiyeti sağlayarak kolaylık sağlamıştır. Vergi İdaresi yaptığı açıklayıcı düzenlemelerle muafiyet ve şartlarını genel tebliğlerle düzenlemiştir.

Kooperatiflerin kurumlar vergisi muafiyetinden yararlanmalarının şartlarını, ortak dışı işlemlerin varlığı halinde vergilemenin nasıl olacağını 20 Ağustos tarihli Dünya Gazetesinde açıklamıştık .Bu gün yapı kooperatiflerine özel ilave muafiyet şartları ve ortak dışı sayılan ve sayılmayan işlemler üzerinde duracağız.

Yapı Kooperatiflerinin Kurumlar Vergisi Muafiyetinde özel şartlar

Yapı kooperatiflerinde muafiyetten yararlanabilmek için tüm kooperatiflerde gerekli şartlara ilaveten;

• Kuruluşlarından, yapı inşaatlarının...