29 / 12 / 2024

yapı ruhsat izni

yapı ruhsat izni

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Bingöl’de 4 bin 817 daireye yapı ruhsatı izni verildi!

TÜİK yapı ruhsatı verilen daire istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yıl Malatya’da 9 bin 119, Bingöl’de 4 bin 817 Elazığ’da 4 bin 962 ve Tunceli’de Bin 258 daireye yapı ruhsatı verildi.

Afyon Dinar'da 2015 yılında 106 yapı ruhsatı verildi!

Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içinde 106 adet yapı ruhsatı ve 106 adet yapı kullanma izni belgesi düzenlendiği belirtildi.

Yapı oturma izni harcı 2015!

Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanan bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Bu izin de aynı ruhsat gibi belediyeden alınıyor. Peki, yapı oturma izni harcı 2015 ne kadar?

Yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce nasıl izin alınıyorsa, inşaat çalışmaları da bittikten sonra inşa edilen yapının kullanılabilmesi için de izin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

Yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Bir arsa üzerinde ruhsatlı olarak inşa edilen ve inşaat çalışmaları sona eren binada yapı kullanma izni alınmadan, yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Peki, binaya yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Kütahya'da yapı ruhsatı sayısında düşüş!

Kütahya’da 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın ilk altı ayına göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,4, yüzölçümü yüzde 15,8, daire sayısı yüzde 8,5 oranında azaldı.

Kütahya'da yapı ruhsatı sayısı düştü!

TÜİK Bölge Müdürü Akyol, yaptığı açıklamada, "Kütahya’da 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,4. " dedi.

Diyarbakır’da 468 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Diyarbakır’da 2015 yılının ilk altı ayında 468 binaya yapı ruhsatı verildi. Binaların toplam yüz ölçümü 2 milyon 49 bin 54 metrekare, değeri ise bir milyar 800 milyon 5

2015 yılında yapı ruhsatı verilen bina sayısı azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4 oranında azaldı.

Kilis’te bu yıl 988 daireye yapı ruhsatı verildi!

2015 yılının ilk altı ayında Kilis’te yapı ruhsatı verilen daire sayısı ise 988 daire oldu. Kilis’te yapı kullanım izin belgesi verilen bina 47, daire ise 634 oldu. Toplam değer 130 milyon 874 bin 313 TL oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı bu yıl yüzde 27,4 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 azaldı.

yapı ruhsat izni Haberi

yapı ruhsat izni

Yapı ruhsatı verilen binaların 2019 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında; yapıların toplam yüzölçümü 30,5 milyon metrekare iken bunun 13,6 milyon metrekaresi konut, 11,7 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,2 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak açıklandı. Bolu Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre; kullanma amacına göre 17,8 milyon metrekare ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,9 milyon metrekare ile kamu eğlence, eğitim, hastane veya bakım kuruluşları binaları izledi. Yapı sahipliğine göre özel sektör 22,4 milyon metrekare ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 7,4 milyon metrekare ile devlet sektörü ve 673 bin metrekare ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 119 bin 982 dairenin 106 bin 448’i özel...