28 / 04 / 2024

yapı ruhsatı alma aşamaları

yapı ruhsatı alma aşamaları

Yapı ruhsatı yenileme işlemleri, yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren iki yıl geçmesine rağmen inşaata başlanmadıysa yada inşaata başlanıldığı halde beş yıl geçmesine rağmen bitirilemediyse söz konusu oluyor...

İnşaat ruhsatı yenileme harcı!

İnşaat ruhsatı yenileme harcı; inşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olmaması halinde alınmıyor. Ancak yapıda bir değişiklik söz konusu ise ruhsat harcı yeniden hesaplanıyor...

Yapı ruhsatı almak için gerekli belgeler!

3194 Sayılı İmar Kanununa göre belediye sınırları içinde bir bina inşaatına başlamak için binanın yapılacağı yerin belediyesine başvurularak yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için gerekli belgeler aşağıda yer alıyor...

Yapı ruhsatı kimin adına düzenlenir?

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için belediye veya valiliklerden yapı ruhsatı alma zorunluluğu bulunuyor.Peki yapı ruhsatı kimin adına düzenlenir? diye merak ediyorsanız cevabı haberimizde...

Yapı ruhsatı alma aşamaları!

Yapı ruhsatı alma aşamaları, hazırlanan belge ve projelerle müracaatın yapılması ile başlıyor. İlgili ruhsat memuru tarafından belgeler doğrultusunda hazırlanan projelerin kanun ve yönetmeliklere uygunluğu inceleniyor...

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatı alındı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatını aldı.

Bingöl’de 4 bin 817 daireye yapı ruhsatı izni verildi!

TÜİK yapı ruhsatı verilen daire istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yıl Malatya’da 9 bin 119, Bingöl’de 4 bin 817 Elazığ’da 4 bin 962 ve Tunceli’de Bin 258 daireye yapı ruhsatı verildi.

2015'te alınan yapı ruhsatı sayısı 12,3 oranında daraldı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu bugünkü yazısında ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü değerlendirdi. Eyüpoğlu Bursa'daki yapı ruhsatını anlattı. İşte o haber...

Emlak Konut Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamaya göre, İstanbul Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Afyon Dinar'da 2015 yılında 106 yapı ruhsatı verildi!

Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içinde 106 adet yapı ruhsatı ve 106 adet yapı kullanma izni belgesi düzenlendiği belirtildi.

Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildi!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl son dönemde inşaat sektörünün geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu. Avcıl açıklamasında Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildiğini belirtti.

Muğla’da 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi!

2015 yılı Ocak -Eylül döneminde Muğla'da Yapı Ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 1 milyon 215 bin 790 metrekare olurken, 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 20,6 azaldı!

2015 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 20,6, yüz ölçümü yüzde 24,8, değeri yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 23,6 oranında azaldı.

Atakule AVM'nin inşaat yapı ruhsatı alındı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ, mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün inşaat yapı ruhsatını aldı.

yapı ruhsatı alma aşamaları Haberi

yapı ruhsatı alma aşamaları


Yapı ruhsatı yenileme işlemleri!


3194 Sayılı İmar Kanunu'na göre yapı ruhsatı alınan binanın inşaatına en geç iki yıl içinde başlanması gerekiyor. Ayrıca inşaatına başlanan yapının da beş yıl içinde bitirilmesi şartı bulunuyor. Eğer bir binanın yapı ruhsatı alındığı halde iki yıl geçmesine rağmen inşaatına başlanmadıysa burada inşaatı yapacak kişinin tekrardan yapı ruhsatı yenileme işlemlerini yaparak ruhsatı yenilemesi gerekiyor. Yapının inşaatına başlandıysa ancak beş yıl geçmesine rağmen bitirilemediyse de yine yapı inşaatının sorumlusu yapı ruhsatı yenileme işlemlerini yapması gerekiyor. Aksi halde cezai yaptırımlar uygulanıyor. Yapı ruhsatı yenileme işlemleri için gereken evrakları şöyle sıralayabiliriz:

- Güncel tapu kaydı,

- Dilekçe,

- Sığınak Raporu,

- Sürveyan belgeleri,

- Proje müellifleri ve fenni mesullerin, müellif ve mesuliyet belgeleri.


Beş yıllık süresi geçmememiş ancak iki yıl içerisinde temel vizesi yapılmamış olan...