28 / 04 / 2024

yapı ruhsatı alma şartları

yapı ruhsatı alma şartları

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınması gereken ruhsat her projeye verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? İşte yapı ruhsatı verme şartları..

Yapı ruhsatı şartları!

Yapı ruhsatiyesi almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı şartları ise 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Yapı ruhsatı olmayan binalar!

Yapı ruhsatı olmayan binalar da yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilip yapı mühürlenerek inşaat hemen durduruluyor...

Yapı ruhsatı alma aşamaları!

Yapı ruhsatı alma aşamaları, hazırlanan belge ve projelerle müracaatın yapılması ile başlıyor. İlgili ruhsat memuru tarafından belgeler doğrultusunda hazırlanan projelerin kanun ve yönetmeliklere uygunluğu inceleniyor...

Yapı ruhsatı alma şartları!

Yapı ruhsatı almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı alma şartları için tapu, mimari proje, statik proje, elektrik projeleri gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor..

Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatiyesi nedir? Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir, merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatı alındı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatını aldı.

Bingöl’de 4 bin 817 daireye yapı ruhsatı izni verildi!

TÜİK yapı ruhsatı verilen daire istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yıl Malatya’da 9 bin 119, Bingöl’de 4 bin 817 Elazığ’da 4 bin 962 ve Tunceli’de Bin 258 daireye yapı ruhsatı verildi.

2015'te alınan yapı ruhsatı sayısı 12,3 oranında daraldı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu bugünkü yazısında ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü değerlendirdi. Eyüpoğlu Bursa'daki yapı ruhsatını anlattı. İşte o haber...

Emlak Konut Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamaya göre, İstanbul Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Afyon Dinar'da 2015 yılında 106 yapı ruhsatı verildi!

Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içinde 106 adet yapı ruhsatı ve 106 adet yapı kullanma izni belgesi düzenlendiği belirtildi.

Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildi!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl son dönemde inşaat sektörünün geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu. Avcıl açıklamasında Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildiğini belirtti.

Muğla’da 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi!

2015 yılı Ocak -Eylül döneminde Muğla'da Yapı Ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 1 milyon 215 bin 790 metrekare olurken, 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 20,6 azaldı!

2015 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 20,6, yüz ölçümü yüzde 24,8, değeri yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 23,6 oranında azaldı.

Atakule AVM'nin inşaat yapı ruhsatı alındı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ, mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün inşaat yapı ruhsatını aldı.

yapı ruhsatı alma şartları Haberi

yapı ruhsatı alma şartları

Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir arsa üzerinde yapı inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için mimari proje ve diğer gerekli belgeler ile birlikte ruhsatın alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. 


Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki ekleniyor. 


Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi veriliyor. 


Ancak kimi zaman ruhsat verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? Yapı ruhsatı verme şartları nelerdir?


Yapı ruhsatı verme şartları:

Eksik veya yanlış olduğu takdirde; müracaat tarihinden itibaren onbeş gün içinde müracaatçıya ilgili bütün eksik ve yanlışları...