29 / 11 / 2024

yapı ruhsatı almak için ne yapılmalıdır

yapı ruhsatı almak için ne yapılmalıdır

Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4 oranında azaldı.

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

Ön ödemeli konut almak isteyenlere 'yapı ruhsatı' uyarısı!

Etimesgut Belediyesi, yapı ruhsatı olmadan satışa çıkarılan ön ödemeli konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar yaptı.

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatı alındı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Referans Kartal Kordonboyu projesinin yapı ruhsatını aldı.

Bingöl’de 4 bin 817 daireye yapı ruhsatı izni verildi!

TÜİK yapı ruhsatı verilen daire istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, geçen yıl Malatya’da 9 bin 119, Bingöl’de 4 bin 817 Elazığ’da 4 bin 962 ve Tunceli’de Bin 258 daireye yapı ruhsatı verildi.

2015'te alınan yapı ruhsatı sayısı 12,3 oranında daraldı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu bugünkü yazısında ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü değerlendirdi. Eyüpoğlu Bursa'daki yapı ruhsatını anlattı. İşte o haber...

Emlak Konut Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamaya göre, İstanbul Başakşehir projesi yapı ruhsatı alındı.

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

Afyon Dinar'da 2015 yılında 106 yapı ruhsatı verildi!

Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içinde 106 adet yapı ruhsatı ve 106 adet yapı kullanma izni belgesi düzenlendiği belirtildi.

Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildi!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl son dönemde inşaat sektörünün geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu. Avcıl açıklamasında Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildiğini belirtti.

Muğla’da 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi!

2015 yılı Ocak -Eylül döneminde Muğla'da Yapı Ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 1 milyon 215 bin 790 metrekare olurken, 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi.

yapı ruhsatı almak için ne yapılmalıdır Haberi

yapı ruhsatı almak için ne yapılmalıdır

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 


2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4, yüzölçümü yüzde 28,4, değeri yüzde 22,9, daire sayısı yüzde 27,7 oranında azaldı.


Yapı ruhsatı verilen binaların 2015 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında;


Yapıların  toplam  yüzölçümü  89,6 milyon metrekare iken; bunun 48,5 milyon metrekaresi (yüzde 54,1) konut, 23,6 milyon metrekaresi (yüzde 26,4) konut dışı ve 17,5 milyon metrekaresi (yüzde 19,5) ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Kullanma amacına göre 63,2 milyon metrekare (yüzde 70,5) ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 8,5 milyon metrekare (yüzde 9,5) ile ofis (işyeri) binaları izledi.


Yapı sahipliğine göre, özel...