17 / 02 / 2025

Yapı ruhsatı yenileme dilekçe örneği

Yapı ruhsatı yenileme dilekçe örneği

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp bitirilmemesi halinde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği...

Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi!

İnşaatına iki sene içinde başlanmayan inşaatlar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi haberimizde yer alıyor...

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

Ruhsat yenileme işlemi nedir?

Kanunda belirtilen süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Nasıl yapılır?

Emlak Konut Ankara'daki 423 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Ankara Çankaya Çayyolu'nda yapılan toplu konut uygulaması kapsamındaki 427 adet konut ve 5 adet dükkanın yapı ruhsatını aldı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki arsasının yapı ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kırklareli Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi'ndeki 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı arsanın yapı ruhsatını aldı. Arsa 4 bin 388 metrekare alana sahip.

Temaşehir Konya'nın yapı ruhsatı alındı!

Torkam İnşaat'ın Emlak Konut Güvencesiyle hayata geçirdiği Temaşehir Konya'nın yapı ruhsatı alındı. Projenin arsası Emlak Konut ihalesinden 700 milyon lira teklifle almıştı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 28 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 arttı. Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü yüzde 31,6, değeri ise yüzde 38,5 yükseldi

Büyükyalı İstanbul'un yapı ruhsatında revizyon yapıldı!

Özak GYO, Ziylan İnşaat ve Yenigün İnşaat Ortaklığı tarafından inşa edilecek olan Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatında revizyona gidildi. Projede konut sayısı 452 ve ticari ünite sayısı 16 olacak.

Evora Denizli projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Evora Denizli projesindeki 1375 adet konut, 144 adet ticari ünite ve 2 adet özel eğitim tesislerinden oluşan toplam 1.521 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Yapı ruhsatı yenileme dilekçe örneği Haberi

Yapı ruhsatı yenileme dilekçe örneği

İnşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği!

İmar Kanunu gereğince, yapı ruhsatının süresi 5 yıl olup, bu süre  içerisinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Aksi halde inşaat ruhsatı iptal edilmiş kabul ediliyor. Aynı zamanda yasaya, mevzuata ve imara aykırı bir şekilde yapılan inşaatın da ruhsatı iptal ediliyor.


Aynı zamanda en az iki yıl içerisinde Temel Üstü Ruhsatının alınması gerekir. Eğer alınmamışsa ruhsat süresi dolmadan Ruhsat Yenilenmesi şarttır. İnşaat ruhsatı yenileme için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor.


İnşaat ruhsat yenileme dilekçesi:


T.C

.............. BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

............... ilçesi, ............................. Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun .................... pafta, ................... ada, .......................... parselinde kayıtlı

taşınmaza ruhsat yenileme ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 


..../...../20....

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

 -Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

 firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.....................................

............................................

............................................


Telefon:..............................



İnşaat...