17 / 05 / 2024

yapı stok envanteri nedir

yapı stok envanteri nedir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Arz kısıtı ve spekülatif taleple oluşan araç bekleme kuyrukların yerini şimdi sipariş iptalleri aldı. Markalar stok eritmek için kampanyalarını peş peşe duyurdu. Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirimler yapılıyor. İşte detaylar...

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Gıdada kapıda bekleyen tehlike! Fiyatlar her an fırlayabilir! Evinize stok yapın!

Gıda fiyatları üzerinde aşırı iklim olayları, düşük stok seviyeleri ve jeopolitik risklere ilişkin baskı sürüyor. Uzmanlara göre uluslararası gıda fiyatları her an yeniden artışa geçebilir.

Ayçiçek yağında büyük indirim! İster stok yapın ister tek tek alın. 1 litre ayçiçek yağı sadece 34 TL

Yetişen alıyor. Böyle fırsat bir daha gelmez. Ayçiçek yağının litresi o markette 34 TL'ye düştü. İster hemen kullanmak için alın ister stok yapın ama sakın bu fırsatı kaçırmayın. İşte indirimin detayları ve o market…

5 Litrelik Ayçiçek yağında çılgın indirim! Stok yaptıracak bu fırsat kaçmaz! İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

Ayçiçek yağı fiyatları yıl içerisinde en fazla değişkenlik gösteren temel gıda ürünleri arasında yer aldı. Vatandaşlar uygun fiyatlı Ayçiçek yağını bulduğunda birkaç tane alıp stok yapıyor. Peki hangi markette 5 litrelik Ayçiçek yağı ne kadar?  İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Stokçuluğa ağır cezalar getirildi! Teklif TBMM Genel kurulunda yasalaştı!

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İzmir'in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarılmasına karar verilmişti. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

İzmir'in yapı envanteri çıkarılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yapı envanterinin çıkarılacağını belirterek,  “Depremin ardından gördük ki daha sert yamaç ve kayalık zeminlere kent kurulumu yapmalıyız” dedi.

İzmir'de yapı stokunun envanteri çıkarılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki yapı stokunun envanterini çıkartmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. 

yapı stok envanteri nedir Haberi

yapı stok envanteri nedir


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti. Proje tamamlandığında kent sınırları içerisindeki sağlıksız yapıların bulunduğu bölgelerin tespit edileceği kaydedildi. Toplantıda ilçedeki 40 bin 935 adet yapının envanterinin oluşturulacağı öğrenildi. 

Ayrıca Karabağlar'da yapılacak çalışmaların öncesinde kamu, köy ve askeri alanların envantere dahil edilmeyeceği ifade edildi. Proje kapsamında Karabağlar Belediyesi'nden alınacak arşiv dosyaları ile ilçedeki bina ve yapıların yerinde incelenmesi sonucunda, yapının kimlik bilgilerinin oluşturulması ve riskli bölgelerdeki yapının güvenliğinin değerlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. 





Yeni...