06 / 05 / 2024

yapı türleri

yapı türleri

Binalar yapılarına göre, bulundukları bölgeye göre çeşitlilik gösterebiliyor. Buna göre bina çeşitleri nelerdir? Yanıtı haberimizde...

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Yapıt Hurda Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıt Hurda Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seyfi Şeker ortaklığında kuruldu.

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Gratis'te Tefal Tost Makinesine tam 3 bin 250 TL indirim! Bu indirim kaçmaz! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Tefal GC3060 Gourmet Grill Comfort 2000 W Tost Makinesi, sahip olduğu aliminyum döküm plakalar ve 3 farklı ısı ayarı sayesinde hem tost hemde çeşitli ızgara türleri yapımında kullanılıyor.

Çeyrek altın 2 bin 500 TL olacak! Bu tarihi bilmeyen kendine yatırımcı demesin

Vatandaşlar altında son durumu merak ediyor. Vatandaşların çok sık tercih ettiği altın türleri arasında yer alan çeyrek altın hakkında bomba bir tahmin yapıldı.

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.

Türk çiftçiler acilen tıklasın! Bu biberi ilk defa göreceksiniz, hemen toprağınıza ekin

Türkiye'de normal olarak aldığı sivri ve çarliston biberlerin yanı sıra başka biber türleri de yetişiyor. İşte o biber türlerinden biri de Kaliforniya biberi... Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir?

Prefabrik yapıların bazı türleri bulunmaktadır. Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir? İşte sorulan soruların yanıtları!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

yapı türleri Haberi

yapı türleri

Bina çeşitleri nelerdir?

Yapı niteliği taşıyan binalar birçok özellik göz önünde bulundurularak çeşitlere ayrılabiliyor. Buna göre bina çeşitleri, gereçlerine göre, bulundukları yere göre, sürekliliğine göre, hizmet amaçlarına göre, mülkiyet türüne göre, taşıyıcı elemanlarına göre, inşaat aşamalarına göre ve yapının elemanlarına göre sınıflandırılıyor.


Bina çeşitleri..

1- Gereçlerine Göre Sınıflandırma

* Kerpiç yapılar   

* Ahşap yapılar 

* Hımış yapılar

* Yarım kargir yapılar

* Kargir yapılar

* Betonarme yapılar

* Çelik yapılar


2- Bulundukları Yere Göre Sınıflandırma

* Alt yapılar yol su kanalizasyon köprü ve diğer zemin seviyesi altında kalan yapılar

* Üst yapılar zemin seviyesi üzerinde kalan tüm yapı kesimleri


3- Sürekliliğine Göre Sınıflandırma

* Geçici yapılar kısa süreyle ve hizmet amacıyla yapılan şantiye baraka depo v.s. yapılar

* Sürekli yapılar kalıcı olarak yapılan ve kendisinden hizmet eklenen yapılar


4- Hizmet Amaçlarına Göre Sınıflandırma

* Konutlar müstakil...