01 / 05 / 2024

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları nelerdir?

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İsrail'den Yahudi yerleşimciler için 5 bin konut yapılmasına onay!

İsrail makamları, iki gün içinde Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria’da yaklaşık 5 bin konut yapılması planına onay verdi. 

Ayhan Barut'tan Yürüyen Köşk'ün millet bahçesi yapılacak olmasına tepki!

CHP Adana Milletvekili Barut, Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı arazilerin Millet Bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Barut konuyu 3 önergeyle Meclis’e götürdü.

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

Yapı Kullanma İzin Belgesi ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Kullanma İzin Belgesi Standardına ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

2019 Münih İnşaat Fuarı'na 67 firma katılıyor!

Münih İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarına ”BAU 2019” ilk kez Türkiye’den 67 firma katılıyor. İki yılda bir yapılan BAU 2019 Fuarına 250 Bin ziyaretçi bekleniyor.

Sakarya'daki tarihi konak aslına uygun olarak inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kuyudibi’nde bulunan ve zamanla yıkılan tarihi konak için 4 Ocak Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. Tarihi yapıyı aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz” dedi.

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Çorlu'da emlak vergisi yapılandırmasına 6 bin başvuru geldi!

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada borç yapılandırması ile ilgili olarak 6 bin 832 müracaat alındığı belirtildi. 

Eroğlu Yapı'dan bakanlığın konut kampanyasına tam destek!

Gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın deneyime sahip Eroğlu Yapı, konut kampanyasına tam destek verdi...

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları Haberi

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları

Plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirleyen Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları ve yapılaşmada idarenin yükümlülükleri yeniden belirleniyor.


Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapıda aşağıdaki kullanımların bulunması zorunlu oluyor;

a)  İlgili mevzuatında öngörülen ölçülerde enerji odası,

b)  Merkezi ısıtma sistemli binalarda kazan dairesi veya kaskat sistemi veya teshin merkezi,

c)  Katı yakıt kullanan sobalı binaların bodrum veya zemin katlarında veya bodrum katı bulunmayan binaların ortak alan niteliğini haiz olmak ve eklenti ihdas etmemek kaydıyla bahçelerinde her daire için en az 5.00 m2, en fazla 10.00 m2 odunluk, kömürlük veya depolama yeri,

ç) Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik, 25/8/1988 tarihli ve 19910 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sığınak Yönetmeliği,...