03 / 05 / 2024

Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu

Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki uygulamada kullanılan ısı yalıtım malzeme standartları nelerdir?

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serenay Elüstün tarafından kuruldu.

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaan Dişkaya tarafından kuruldu.

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Ars Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Seher Arslan tarafından kuruldu.

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Pendik’te yapıldı.

İzo4 İnşaat Ve Yalıtım Anonim Şirketi kuruldu!

İzo4 İnşaat Ve Yalıtım Anonim Şirketi Bakırköy’de 1 milyon 400 bin TL sermaye bedeli  ile Canberk Şehitoğlu tarafından kuruldu.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

İzopox Zemin Ve Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

İzopox Zemin Ve Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İsa Delibaş ve Kenan Polatkan ortaklığında kuruldu.

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Günal Kazankaya tarafından kuruldu.

Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu Haberi

Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu

Isı yalıtım malzeme standartları!

Bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan bir uygulama olan ısı yalıtımı için gerekli olan malzemelerin standartlarına ilişkin esaslar, Binalarda ısı yalıtımı yönetmeliğinde veriliyor.


Yönetmelikte madde 17'de "Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu" başlığı altında ısı yalıtım malzeme standartları şu şekilde açıklanıyor:


Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğu

MADDE 17 – (1) Yapı ve yalıtım malzemelerinin ısıl iletkenlik hesap değerleri TS 825 EK - E’de verilmiş olup, Isı yalıtımı projesi burada verilen değerlere göre hesaplanır. Bina yapımında kullanılacak yapı ve yalıtım malzemeleri için 8/9/2002 tarihli ve 24870 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği çerçevesinde, yapı ve yalıtım malzemelerinin CE veya G uygunluk işareti ve uygunluk beyanı veya belgesi olması...