29 / 04 / 2024

yapılandırma 2014

yapılandırma 2014

Bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisinden elektrik borçlarına kadar alacaklar taksitlendirilebiliyor. Peki, yapılandırma 2014 son başvuru tarihi ne zaman?

Taşınmaz kiralamaları yapılandırma kapsamına dahil edildi!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan; belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamalarına yönelik teklif yapılandırma kapsamına dahil edildi. 

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

Bendevi Palandöken: Kiralar için 60 ay vadeli yapılandırma olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa özel paket hazırlanması gerektiğini ve pakette vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma olması gerektiğini belirtti.

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

Ev almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ''En ucuz kredi imkânı sağlayan bankanın hangisi?'' geliyor. İşte konut kredisi yapılandırma yapan bankalar ve faiz oranları...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Yüksek faizle konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredisinde, faizler düştüğünde tüketici düşük faizden kredisini ödemeyi isteyebiliyor. Bu durumda konut kredisi yapılandırma işlemi karşımıza çıkıyor. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Yüksek faizli konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle önceden konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırma olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? Konut kredi yapılandırma olacak mı soruları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Daha önceki süreçte kredi alan ve konut kredisi ödeyen vatandaşlar kredi yapılandırma olup olmayacağını merak ediyor....

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılandırma açıklaması!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ödemesi süren konut kredilerinde müşterilerin bankalardan yapılandırma talep etmesinin yasal olarak mümkün olmadığını, bankaların da hukuken yapılandırma yoluna gitme zorunluluğu bulunmadığını duyurdu.

Konut kredisi yapılandırma şartları neler?

Konut kredisinde faiz oranları 0.64 - 0.74 aralığına çekildi. Daha önce kredi çeken vatandaşlar ise konut kredisi yapılandırması müjdesini bekliyor. Peki konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

yapılandırma 2014 Haberi

yapılandırma 2014

Yapılandırma 2014 son başvuru tarihi!

Bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisinden elektrik borçlarına kadar alacaklar taksitlendirilebiliyor.


Vergi borcunu yapılandırmak isteyen kimselerin başvuru süresi içerisinde ilgili birime müracaat etmesi gerekiyor. Bu sürenin kaçırılması durumunda ise yapılandırma hakkı kaybediliyor. Peki, yapılandırma 2014 son başvuru tarihi ne zaman?


30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile vergi borcu affı uzatıldı.


Emlak ve çevre temizlik vergisi için başvurular 1 aylık süre ile uzatılırken, yapılandırılan taksit ödemeleri de uzatılan bu süresinin bitiminde başlayacak. Buna göre yapılandırma başvuruları en son 31 Aralık'ta yapılacak. Taksit ödemeleri ise 2 Ocakta başlayacak.


İlgili karar:

24/11/2014 TARİHLİ VE 2014/7016 SAYILI KARARNAMENİN EKİ

KARAR

Başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri

MADDE 1 – (1) 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanunun...