28 / 04 / 2024

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler ne olmalıdır? Yanıtı haberimizde...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 14 Şubat tarihinde yayımlanan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitiyle ilgili kararı kapsamında konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yüzde 1 KDV oranı uygulamasında genişletilmeye gidildi.

Erzurum'da mühendislik hizmeti olmayan yapılar depremde hasar gördü!

Erzurum'da meydana gelen deprem sonrasında hasar alan yapılarda mühendislik hizmeti alınmadığı tespit edildi. 

Yeni inşa edilecek yapılarda o zorunluluk kalktı!

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'ne göre asansörlerde bodruma inme zorunluluğu kaldırıldı.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm için başvurular nasıl yapılıyor? 

Yaşanan depremler sonrasında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlar, binalarının kentsel dönüşüme girmesi için ne yapması gerektiği sorusunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşümde başvurular nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için gerekli evraklar neler?  İşte detaylar...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler Haberi

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

İnşaatı bitmiş ve içerisinde yaşamın olduğu yapılarda iç yüksekliklerin minimum 2.40 metre olması gerekiyor. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre söz konusu yapılarda iç yükseklikler bu rakamdan az olamıyor.


Ancak yine yönetmelikte yer alan hükümlere göre, iskan edilmeyen katların yüksekliği 2.20 metre olabiliyor.


Konut, iş yeri gibi yapıların iç yüksekliklerinin ne olması gerektiğini belirttik. Gelelim oyun salonları, kahvehane gibi bölümlerin iç yüksekliklerine.


Yönetmeliğe göre bu tarz yerlerin de iç yüksekliğinin minimum 3.50 metre olması gerekiyor. Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda yer alıyor.


İç Yükseklikler

Madde 26 - 

1) Genel olarak binalarda, içerisinde insan oturan, yatan, çalışan bölümlerin bitmiş tavan yüksekliği döşeme kaplaması üstünden tavan sıvası ve varsa dekorasyon kaplaması altına kadar 2.40 metreden az olamaz. Diğer servis bölümleri ve iskân edilmeyen...