27 / 04 / 2024

yapılarda iç yükseklik

yapılarda iç yükseklik

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler ne olmalıdır? Yanıtı haberimizde...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

3600 ek gösterge resmen değiştirdi! İkramiye ve maaşlarda büyük deprem! Peş peşe rakamlar duyuruldu!

3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girdi. 3600 ek gösterge resmen değiştirdi! İkramiye ve maaşlarda büyük deprem! Peş peşe rakamlar duyuruldu! 

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yapılarda iç yükseklik Haberi

yapılarda iç yükseklik

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

İnşaatı bitmiş ve içerisinde yaşamın olduğu yapılarda iç yüksekliklerin minimum 2.40 metre olması gerekiyor. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre söz konusu yapılarda iç yükseklikler bu rakamdan az olamıyor.


Ancak yine yönetmelikte yer alan hükümlere göre, iskan edilmeyen katların yüksekliği 2.20 metre olabiliyor.


Konut, iş yeri gibi yapıların iç yüksekliklerinin ne olması gerektiğini belirttik. Gelelim oyun salonları, kahvehane gibi bölümlerin iç yüksekliklerine.


Yönetmeliğe göre bu tarz yerlerin de iç yüksekliğinin minimum 3.50 metre olması gerekiyor. Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda yer alıyor.


İç Yükseklikler

Madde 26 - 

1) Genel olarak binalarda, içerisinde insan oturan, yatan, çalışan bölümlerin bitmiş tavan yüksekliği döşeme kaplaması üstünden tavan sıvası ve varsa dekorasyon kaplaması altına kadar 2.40 metreden az olamaz. Diğer servis bölümleri ve iskân edilmeyen...