29 / 04 / 2024

yapının oturuma hazır olması

yapının oturuma hazır olması

İskan ruhsatı nedir?: İskan ruhsatı, bir yapının projesine uygun olarak yapıldığını ve buna bağlı olarak oturma izni verildiğini gösteren belgeye deniyor. İskan ruhsatı yapının oturuma hazır olması halinde veriliyor...

BİM'de yarın seçili ürünlerde indirim! BİM 27 Şubat 2024 Aktüel Kataloğu yayımlandı!

BİM'de yarın birçok üründe indirim fırsatı sunulacak. BİM market 27 Şubat 2024 salı aktüel ürünlerde, gıda ürünlerinde indirim yapılacak. Cafe Crown Hazır Kahve Çeşitleri 99,50 TL, Simbat Siirt Fıstığı 300 gr 145 TL, Doyum Bulgur Çeşitleri 1 Kg 21,50 TL.

Narlı Bahçe Evleri'nde yüzde 50 peşin ödemelerde sıfır faiz, 36 ay vade avantajı! Taşınmaya hazır!

Narlı Bahçe Evleri'nde teslimler başladı. Oturuma hazır olan projede yüzde 50 peşinat, 36 ay vade fırsatıyla son dairelerin satışları devam ediyor. Narlı Bahçe Evleri'nde daire fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Blue Garden Samandıra'da yüzde 50 peşin 60 aya varan vade, oturuma hazır son fırsatlar! 

Blue Garden Samandıra projesinde yüzde 50 peşin ödemelerde 60 aya varan vade fırsatı ve oturuma hazır son fırsat dairelerin satışları devam ediyor. 

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Altın ve para piyasları uzmanı İslam Memiş, gram altının  1.800 TL olacağı tarihi resmen açıkladı. Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Elinde 1 euro bile olanlar şimdiden hazır olsun!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi, faizlerle ilgili önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklama sonrasında euronun yönü resmen belli oldu. Elinde 1 eurosu bile olanlar şimdiden hazır olsun!

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın 

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın...

Uzmanlardan kritik açıklama geldi: Gümüş altını geçecek! Yatırım yapın gümüş ralliye hazırlanıyor!

Altın ve para piyasaları uzmanları Çin’in sıfır koronavirüs  kısıtlamalarına geri dönmemesi halinde senenin geri kalanında gümüşün altından daha iyi grafik sergileyebileceği yönünde görüş birliği yapıyor.

Dolar 16 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bakın! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır olun

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün, yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Yatırımcılar son dakika dolar kuru ilgili uzmanların yorumlarını da takip ediyor. Dolar ile ilgili kritik açıklama yapıldı ve doların 16 gün içinde ne kadar olacağı belli oldu. Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır

Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Altın yatırımcıları, ABD'den gelecek olan kritik kararın sonucunu beklerken ekonomsitlerden açıklamar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Gram altın iplerini kopardı! Gümbür gümbür geliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar hazır olda bekleyin!

ABD enflasyonun beklentilerin altında gelmesi ve Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın mesajları sonrasında gram altın ipleri kopardı.Gümbür gümbür geliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar hazır olda bekleyin...

Gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceği belli oldu! Yatırımcılar o gün geliyor, hazır olun

Gümüş yatırımcıları, gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Ani iniş çıkışlar sergileyen gümüş için yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceğini merak ediyor. Analistler gümüş fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini açıkladı. Yatırımcılar hazır olun!

Altın kahini altın için yangın alarmı verdi: Vakit geliyor, hazırlığınızı yapın!

Altın kahini İslam Memiş altın fiyatları yükselişe devam edecek mi? sorusunun cevabını yanıtladı. Altın fiyatları için ekranlarda görünen seviyelerin yanıltıcı olduğunu söyledi ve yatırımcılara ''Altın için hedef ve zaman belli hazırlığınızı yapın'' diyerek uyardı...

yapının oturuma hazır olması Haberi

yapının oturuma hazır olması


İskan ruhsatı nedir?


İskan ruhsatı, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye verilen isimdir. İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor.


Yapı kullanma izni, yapı tamamen bittiği takdirde tamamının, kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığı takdirde bu kısımlarının kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediye, valilik veya yeminli serbest mimarlık veya mühendislik bürolarından, ruhsata tabi olmayan yapıların tamamen veya kısmen kullanılabilmesi için ise ilgili belediye ve valilikten izin alındığını gösterir belgeye deniyor.


İskan (yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti yapılıyor.


Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendiriyor. Aksi halde...