05 / 05 / 2024

yargıtaydan kentsel dönüşüm kararı

yargıtaydan kentsel dönüşüm kararı

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararını kaleme aldı. İşte Ali Güvenç Kiraz'ın o yazısı..

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Fikirtepe kentsel dönüşüm soruşturmasında iddianame kabul edildi!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor. Fikirtepe’deki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine başlayan soruşturmada iddianame kabul edildi. Yapımcı Raci Şaşmaz’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanacak...

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıklarında arabulucuk şartı!

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslağa göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor.

Ankara'da 'Çaldağ' kentsel dönüşüm projesi yargıya taşındı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ'ında, yapmak istediği kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıdı. İşte sürecin ayrıntıları...

İzmir kentsel dönüşüm planı yargıda!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılında ilan edip geçen Haziran ayında onayladığı, 550 hektarlık kentsel dönüşüm plânı, TMMOB'a bağlı altı meslek odası tarafından yargıya taşındı.

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm uyarısı!

İzmir'in Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı

Mimarlar Odası Ankara'daki kentsel dönüşümü yargıya taşıyor!

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Resmi Gazete'de yayımlanan İmrahor, Mühye, Karataş, İmrahor, Gölbaşı, Çayyolu ve Mamak'ta Etimesgut alanlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili kararları yargıya taşıyacaklarını

Okmeydanı kentsel dönüşümü ne olacak?

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm öngören imar planını yargı iptal etti. Dava sürerken yapılan plan değişikliği ise mahkeme kararını kadük hale getirdi. Yeni planlama ile ne değişecek sorularını uzmanlara sorduk...

Kentsel dönüşümün ilk acele kamulaştırması Vartaş'tan!

Vartaş'ın kentsel dönüşüm projesinde 36 ay anlaşmaya yanaşmayan iki hak sahibine yargı 'dur' dedi. Maliklerin arsaları kamulaştırıldı..

Çayırova kentsel dönüşümü iptal edildi!

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Çayırova'da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı.

yargıtaydan kentsel dönüşüm kararı Haberi

yargıtaydan kentsel dönüşüm kararı

6306 Sayılı yasa kapsamında uygulamada ortaya çıkan ve süreci yavaşlatan bazı kısımları 6704 sayılı Torba Yasa ile giderilmiş oldu. 26.04.2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan bu düzenlemeler ile uygulamada ciddi şekilde tıkanıklığa yol açan şerh, ipotek, haciz ve kısıtlamalarda muvafakat zorunluluğu kaldırıldı ve yine Yargıtay’ın bina ortak karar protokolü düzenleme konusunda binanın yıkılmasından önce oy birliği gerekir şeklindeki içtihadının yaratacağı kaos yıkılmadan önce 2/3 ile karar alınabilir şeklinde düzeltildi. Buna göre: 


Kentsel dönüşüm sürecine girmiş riskli yapılarda; Taşınmazların sicilinde bulunan ayni ve şahsi haklar ile temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan her türlü şerh, hisseler üzerinde devam edecektir. Burada belirtilen haklar ve şerhler tapuda; tevhid, ifraz, terk, tescil, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesisine ilişkin işlemlerin yapılmasına engel teşkil etmeyecektir ve...