05 / 05 / 2024

yasin özen Kentsel dönüşüm

yasin özen Kentsel dönüşüm

Ref Yapı İcra Kurulu Başkanı Yasin Özen, kentsel dönüşümlerin mahalle konseptine uygun olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi..

Gençteks Kentsel Dönüşüm Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençteks Kentsel Dönüşüm Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da   1 milyon TL sermaye bedeli  ile  Yasin Genç tarafından kuruldu.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde yeni düzen!

Kentsel dönüşümle kalabalık ilçeler, yeşil alanı oldukça az olan ilçeler, eksik donatı alanı olan mahalleler yeni bir çehreye kavuşuyor. Peki mimarların bütüncül bir kent anlayışına yönelik kentsel dönüşüm önerileri neler? Kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Trabzon Dernekpazarı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Trabzon'un Dernekpazarı ilçe merkezinin kentsel dönüşüme tabi tutulacağı bildirildi. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Yöresel mimariye özen gösterilerek ilçe merkezi modern ve sağlıklı bir yaşam alanı olarak yeniden dizayn edilecek." dedi.

Manavgat Side'de kentsel tasarım başlıyor!

Manavgat Belediye Başkanı Sözen , Side için hazırlanan kentsel tasarım projesini tanıttı

Özen Kuzu: Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı!

Deprem kuşağında olduğu her fırsatta dile getirilen ülkemizde kentsel dönüşüm konusunun büyük önem taşıdığının altını çizen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Yapılan binaların blok bazlı değil ada bazlı olması gerekiyor." dedi.

Nijerya Lagos'a yüzen okullar inşa edildi!

Nijerya, Lagos'taki Makoko halkı için yüzen okullar inşa edildi. Kentsel dönüşümü amaçlayan proje, NLE adlı mimarlık kuruluşu tarafından yürütüldü. Üç katlı yapılar, 256 plastik varilin üzerine yapıldı.

Manavgat Şelalesi için kentsel tasarım projesi hazırlandı!

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi için bir Kentsel Tasarım Projesi hazırlattı. Manavgat Şelalesi'nin turizmden hak ettiği payı alamadığı düşüncesinden yola çıkan Sözen, ekibiyle günlerce çalışarak projenin ortaya çıkmasını sağladı

Mamak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezi bu değişimin sembolü haline getirdi.

Mamak kentsel dönüşümde Ankara'ya örnek oldu!

Kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondu sorununu çözen Mamak Belediyesi, Ankara'ya örnek bir yer haline geldi. Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Mamak'ta sembolleşen ve birbiriyle bütünleşen projeler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Yüce; Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm mahalle kültürüne uygun olmalı!

Ref Yapı İcra Kurulu Başkanı Yasin Özen, kentsel dönüşümlerin mahalle konseptine uygun olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi..

Meram'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Meram'da kentsel dönüşüm başlıyor. AK Parti Meram ilçe Başkanı İbrahim Özen, 'Bizler bu ülkenin sevdalısı AK kadrolar olarak bu sorumluluğumuzun bilincinde gecegündüz demeden çalışacağız' dedi.

yasin özen Kentsel dönüşüm Haberi

yasin özen Kentsel dönüşüm

REF YAPI olarak genç ancak kısa zamanda adından söz ettirmiş bir firmasınız. Başarınızın belirli bir formülü var mı? 

REF YAPI, 2012 yılından bu yana İstanbul'da hizmet veren, dört ortaklı bir firmadır. Başarımızın ardında, ortaklarımızın farklı mühendislik alanlarından gelmesi yatıyor. İnşaat, makine ve elektrik mühendisi olan ortaklarımız, sektörlerdeki 18 yıllık birikimlerini, REF YAPI'ya aktardı ve ortaya güçlü bir sinerji çıktı. 


Türkiye, tarihinin en kapsamlı projesine imza atarak dev bir kentsel dönüşüm sürecine girdi. Dönüşümün odağında ise İstanbul var. Konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz? 

Türkiye hızla gelişiyor ve yaşam kalitesi artıyor ama binalarımızın kalitesi, gelişimin gerisinde kalıyor. Üstelik bu yapıların çoğu, depreme karşı büyük risk oluşturuyor. Hükümetin çıkarmış olduğu yasa, şehirlerimizin yenilenmesinin önünü açtı. Dönüşümden en büyük payı alacak kentlerden biri de İstanbul. Araştırmalara...