03 / 05 / 2024

Yassıada oteli yapılacakmı

Yassıada oteli yapılacakmı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Yassıada ve Sivriada 'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı " turizm yatırım belgesi " verdi.

Ada Global Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Ada Global Yapı Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alp Doğan Akan tarafından kuruldu.

Ada Merkez Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Ada Merkez Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İslam Cevahir tarafından kuruldu.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Yassıada projesi tartışma yarattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'yı ziyaret haberini sunan NTV sunucusu Oğuz Haksever’in 'Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…' sözleri dikkat çekti. Haksever daha sonra, 'Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir' şeklinde açıklama yaptı.

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

İstanbul Yassıada'nın son hali havadan görüntülendi!

Dün DHA tarafından yapılan çekimlerde Yassıada projesindeki binaların tamamlandığı ve oturuma hazır halde olduğu görüldü. 

Yassıada oteli yapılacakmı Haberi

Yassıada oteli yapılacakmı

Belgeye göre merhum Başbakan Adnan Menderes'in darbe sonrası yargılanıp idam edildiği Yassıada'da 378 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edilecek. Otelde 950 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulübü, 2 adet masaj salonu yer alacak. 500 kişilik konferans salonu, 2 kapalı yüzme havuzu, spor salonlarının yanı sıra 20 araçlık kapalı otopark yapılacak. 



İmara açılan Yassıada ve Sivriada'ya turizm yatırım belgesi verildi. Böylece Yassıada'ya 5 yıldızlı otel, gece kulübü ve masaj salonu yapılabilecek 92 bin metrekare büyüklüğündeki Sivriada'da ise bin 961 kişilik Kongre Salonu, bin 600 kişilik lokantalar ve 180 kişillik otopark inşa edilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde iki adayı "demokrasi ve özgürlük adası haline getirmek istediklerini" belirterek "Demokrasinin temsilcilerinin idam kararının verildiği Yassıada'da bir müzede o serüven izlenecek....