18 / 05 / 2024

Yassıadada ne yapılıyor

Yassıadada ne yapılıyor

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin ilk KPSS oturumu lisans için başvuru işlemleri başladı. Peki,KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar... 

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? 'Emekli olursam ne kadar alırım?' uygulaması devrede!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek için 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını devreye soktu. Pki SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Aileye destek programında ne kadar ödeme yapılıyor? Tıklayın öğrenin her ailenin bilmesi gerek

Vatandaşlar tarafından merakla beklenen Aile destek programı devlet tarafından hayata geçirildi. Peki Aile destek programı kapsamında ne kadar ödeme yapılıyor. Gelin haberimizin detaylarında birlikte bu sorunun yanıtına bakalım.

Emekli ve memurun Temmuz maaşına büyük zam! Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor! En düşük maaş 4 bin TL...

Milyonlarca emeklinin ve memurun beklediği Temmuz zammında her geçen gün detaylar belli oluyor ve ipuçları geliyor. Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor. Peki en düşük maaş kaç lira? Kim ne kadar zam alacak? İşte ayrıntılar...

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını 3 Eylül'de açıkladı. Peki, enflasyon oranlarına göre, Eylül 2018'de kiraya ne kadar zam yapılıyor?

Nakkaştepe’ye millet bahçesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında bulunan “Milet Bahçeleri”ne bir yenisi daha eklendi. Boğaz’ın incilerinden Nakkaştepe’ye millet bahçesi yapılıyor.

Hasanoğlu İnşaat, 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor!

Hasanoğlu İnşaat yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde "Kazançlı Yapılar İnşa Etme Sanatı" temasıyla gerçekleşecek olan 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor. 

Maçka Parkı'na ne yapılıyor?

Maçka Parkı’nda ne yapılıyor? Projenin parka etkisi ne? Vatandaşlar ne istiyor, Şehir Plancıları ne diyor? Proje sahibi İBB ağaçların kesileceği iddiasını nasıl değerlendiriyor? İBB’nin “Kesme değil nakil” dediği ağaçlar için TMMOB Orman Mühendisleri Odası nasıl bir açıklama yapıyor? İşte yanıtları.

Yassıadada ne yapılıyor Haberi

Yassıadada ne yapılıyor

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, 5 yıldızlı otel, lokantalar, cami, kütüphane, müze, konferans ve sergi salonlarından oluşacak projenin kaba hali şeklillenmeye başladı. 

Yassıada'nın havadan çekilen fotoğrafı ile etrafından vinçlerle çevrili otel inşaatında sona yaklaşıldığı görülüyor. 

Yassıada projesinin ortasında kalan alanda ise Demokrasi Müzesi ve Konferans Salonu olarak kullanılacak olan bina inşa ediliyor. 

2012 yılında SİT alanı olmaktan çıkarılan Yassıada'da ''otel ve kongre merkezi” yapılması kararı alınmıştı.

Otel, bungalov, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, dini tesis, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası, tekne yanaşma yeri gibi alanların yapılması planlanan Yassıada'da proje tamamlandığında yeşil alanlarda bulunacak.