15 / 05 / 2024

Yatağan kararının iptali mi istenecek

Yatağan kararının iptali mi istenecek

Türk - İş Genel Başkanı Atalay,"Danıştay'da yürütmeyi durdurma ve Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptali talepli dava açacağız. Yatağan termik santrali özelleştirmesi oldu bittiye getirilemez" dedi..

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD Merkez Bankası (FED) 4 yıl aranın ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka piyasada oluşan beklentileri boşa çıkarmayarak faizleri artırma kararı aldı. FED'in kararından sonra doların küresel piyasalarda değer kazanması bekleniyor.

Tanju Özcan emlak vergisi zammının iptali için mahkemeye başvurdu!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, emlak vergisine yapılan yüzde 18 oranında zammı kabul etmediğini beyan ederek, mahkemeye kararın iptali için başvuracağını belirtti.

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Akiş GYO'dan genel kurul kararının iptali davası açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan dava hakkında güncelleme yayınladı...

Yatağan kararının iptali mi istenecek Haberi

Yatağan kararının iptali mi istenecek



Maden-İş Sendikası, Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesiyle ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulunun verdiği onayın iptali için Danıştaya başvurdu


Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) Yatağan Termik Santrali'nin Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladığı kararın iptali için Danıştaya başvuruda bulunulduğunu bildirdi. 


Girgin, gazetecilere açıklamada, ÖYK'nın Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladığını hatırlattı.  


ÖYK'nın kararında kamu yararı olmadığını öne süren Girgin, Maden İş Sendikası Genel Merkezinin, kararın iptali için Danıştaya başvuruda bulunduğunu kaydetti. 


Yatağan Termik Santrali ve ona bağlı kömür işletmesinin verimli ve karlı işletmeler olduğunu belirten Girgin, şöyle konuştu: 


"İdare tarafından hazırlatıldığı düşünülen değer tespit raporunda hangi yöntemin uygulandığı...