20 / 05 / 2024

Yatağanda turistik yerler

Yatağanda turistik yerler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, 'Yatağan'ı acentelerimizin programlarına aldırmaya çalışıyoruz' dedi. Daha sonra heyetle Yatağan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Esenyurt'ta konut inşası için derenin yatağı değiştirildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta bir kişinin yaşamını yitirdiği olay için “Konut olsun diye dere yatağı yönünün değiştirildiği yerler var. Esenyurt’ta çarpık kentleşme nirvanaya ulaşmış'' diye konuştu.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

TOKİ Muğla Yatağan Bozarmut kampanyası! 81 bin TL'ye 2+1!

TOKİ Muğla Yatağan Bozarmut kampanyası dahilinde 15 adet konut alt gelir grubuna yönelik satılıyor. Fiyatların 81 bin TL'den başladığı kampanyada yüzde 12 peşinatla konut sahibi olunabiliyor...

Mepet, Metro Turistik Tesis İşletmeciliği'nin hisselerini aldı!

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş, Metro Yağlı Turistik Tesis İşletmeciliği ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.' nin alımı hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı...

Kanuni Sultan Süleyman'ın Yatağan'da yaptırdığı han ve köprünün restorasyonu sürüyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan'ın Bozüyük Beldesine yaptırdığı ve birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen cami, han ve köprünün restore edilmesi için çalışma yürütülüyor.

DC Turistik Tesisler İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

DC Turistik Tesisler İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Dilek Coşkun tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 28 Ocak'ta Şişli, Esentepe, Erdönmez Paşa Sokak'ta kuruldu.

Fahri Ermişler: Her turistik şehir marka kent değildir!

Gündemdeki 'Marka Kent' kavramına değirlendiren BTO Başkanı Ermişler, "Marka kent başka, turistik yer başkadır. Pamukkale Denizli'yi, Marmaris ise Muğla'yı turizm cenneti yapar. Ama, marka yapamaz" dedi...

Mehmet Müezzinoğlu: Hastanelerimizdeki 90 bin yatağı 4 yılda yenileyeceğiz!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye' deki hastane yatağı kapasitesi ile ilgili konuşarak, kapasitenin 122 bin olduğunu bunun 90 bininin önümüzdeki 4 yıl içinde yenileceğini açıkladı.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri son teklif verme tarihleri!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı termik santrallerin özelleştirme sürecine ilişkin takvimi değiştirdi. Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirmelerinde son teklif verme süresi Nisan ayına kadar uzatıldı...

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi gündemde!

YATAĞAN, Kemerköy ve de Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi konjonktür ve de döviz kurunun durumu nedeniyle 2 ay ertelenirken, Milli Piyango ihalesinin de ertelenmesi gündeme alındı.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalelerini erteledi. ÖİB şubat ayında yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı.

Yatağanda turistik yerler Haberi

Yatağanda turistik yerler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt'un da aralarında bulunduğu TÜRSAB ve BODER temsilcilerinin yanı sıra, turizm ile ilgili kurumların da temsilcilerinin yer aldığı heyet, Yatağan ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında, Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı. Osman Hamdi Bey Konağı, Katrancı Mahallesi ve Bozüyük Mahallesi gezildi. Yatağan'daki tarihi ve kültürel yerlerin tur şirketlerine tanıtılması maksadıyla düzenlenen gezi, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Kanalılar ve Leleglere ait yerleşim yeri olan Stratonikeia Antik Kenti'nden başladı. Heyetin Stratonikeia gezisine, Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz eşlik ederken, Söğüt tarafından antik kent...