04 / 05 / 2024

yatay mimarinin önemi

yatay mimarinin önemi

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Şehirler yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor!

Kentlerdeki  kentsel dönüşüm alanları, hükümetin yeni dönem şehircilik vizyonu doğrultusunda bölgenin de özellikleri dikkate alınarak yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor.

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşam başladı! ‘Hemen teslim’ 120 ay vade ile aylık 1,49 faizli kredi imkanı!

Çengelköy’de muhteşem Boğaz manzarası ile dikkat çeken Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşamın başladığı bildirildi. 15 bin metrekarelik alana inşa edilen projenin yarısı yeşil alana ayrılırken, yatay mimarinin hakim olduğu projede çevreye uyumlu 4 blok ve 54 daire yer alıyor.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Az katlı taş yapılara teşvik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel ve yatay mimarinin desteklenmesi için az katlı taşlı yatay mimariye teşvik edecek uygulama hayata geçirecek. 

Yatay mimarinin avantajları neler?

Meydana gelen depremler nedeniyle hayati önem taşımaya başlayan yatay mimarinin çok sayıda avantajı bulunuyor. İşte yatay mimariyi cazip kılan avantajlar...

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kovid-19'la yatay mimariye ilgi arttı!

Depremler ve salgınla birlikte yatay mimarinin önemi ortaya çıkarken, konunun uzmanları, yatırımcıları yatay mimariye teşvik ediyor. İstanbul, İzmir ve Antalya’da yatay mimariye öncülük edenler ve konunun uzmanları Yeni Asır’a açıklamalarda bulundu.

Tokat'ta yatay mimari dönemi başlıyor! 

30 milyon lira bedelle Tokat’ta Meydan Projesi’ni hayata geçiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projelerinde yer alan yapıların yatay mimariye göre inşa edileceğini dile getirdi.

Çetin Oktay Kaldırım: Deprem bölgelerinde yatay mimari önemli!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

Kanal İstanbul'un "Çevre Düzeni Planı"nda değişiklik yapıldı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un her iki yakasında 500 bin nüfusa hitap edecek, mahalle konseptinde, yatay mimarinin hakim olduğu, düşük yoğunluklu konut alanları için yerleşim bölgeleri oluşturulacak

yatay mimarinin önemi Haberi

yatay mimarinin önemi

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektörü değişime uğradı. Bu dönemde arz talebin yatay mimariye yönelmesiyle beraber mimarlar sektör baştan aşağı şekillendi. Az konutlu ve daha geniş alana yayılan müstakil konutlara yatay mimari ismi veriliyor.Mimar İrem Elçisoy kaleme aldığı yazısında yatay mimarinin önemini anlattı. İşte o yazı...

Özellikle depremde koruyucu rol oynayan bu yapılar, konut sahiplerinin toprakla daha çok temas etmesini sağlayacak insan sağlığının korunmasında büyük rol oynuyor. Yatay mimari enlemesine olan yapılaşma nedeniyle şehrin görüntüsü bakımından da estetik bir anlam katmaya yardımcı oluyor. Bu yapılaşma çeşidi geçmiş dönemlerde mahalle kültüründe sahip olduğumuz yapılaşma sistemi olması nedeniyle ileri teknoloji devrinden de öncesinde hayatımızda yer alıyor. 

Büyükşehirlere göçlerin artması nedeniyle patlak veren arsa sıkıntısı sonrasında dikey yapılaşma bir hayli arttı. Kitlesel yığılmalara sebep veren...