04 / 05 / 2024

Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz

Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz

Martta konut satışları yüzde 32.4 artarken en fazla artış yüzde 85.2 ile ‘ipotekli satış’ olarak bilinen kredili satışlarda görüldü. Yaşanan talep patlamasında, cazip konut faizleri ve seçim öncesine çekilen talepler etkili oldu.

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Klc Cadde Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klc Cadde Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Bora Terzioğlu tarafından kuruldu.

Troia Yatırım Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Troia Yatırım Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Kadıköy'de 360 bin TL sermaye bedeli ile Alper Tüfekçi, Bora Sezer ve İlker Alkan Özyayla ortaklığında kuruldu. 

Bora Tek Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bora Tek Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Nevra Paşabeyoğlu tarafından kuruldu.

Klein Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Klein Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bora Küçük tarafından kuruldu.

Kayserigaz, 2016'da 650 kilometre altyapı yatırımı yaptı!

Kayseri'ye 13 yıldır doğalgaz dağıtımı yapan Kayserigaz, bu yıl şehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmeyi amaçlıyor. Kayserigaz Genel Müdürü Haşan Yasir Bora, "2016 yılı içerisinde Kayseri'de toplamda 650 kilometre altyapı yatırımı yaparak rekora imza attık." dedi.

Mars Yatırım ve Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mars Yatırım ve Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Önder Bora Güçmen, Abdullah Çetinkaya, Fatma Elif Çetinkaya ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 3 Ekim'de Kartal'da kuruldu.

Konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor!

AMP Capital Yatırım Strateji Başkanı ve Başekonomisti Shane Oliver, "Şu anda istihdam 2008 yılına kıyasla daha iyi seviyede, işsizlik yüzde 5 azaldı, güven arttı, konut sektörü toparlanıyor ve işletmeler yeniden yatırım yapıyor" diye konuştu.

Şahbazoğlu Yatırım ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şahbazoğlu Yatırım ve İnşaat Limited Şirketi, Hakkı Şahbazoğlu, Mustafa Uğur Şahbazoğlu, Seher Yücel, Ebru Gülmez, Bora Şahbazoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 5 Eylül'de kuruldu.

Atlantis Yatırım yeni konut projesi için Bayraklı'dan arsa alıyor!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş, önümüzdeki dönem İzmir Bayraklı'da gayrimenkul yatırım projesi yapmak için söz konusu taşınmazın satın alınması konusunda Adnan Bora Önen ile Özcan Yılmaz'ı yetkilendirdi...

EID İnşaat, Irak'ta yatırım yöntemlerini anlatacak!

Ortadoğu'da büyük projeler yürüten EID İnşaat Yönetim Kurullu Başkanı Bora Can Yıldız, MEED Middle East Iraq Infrastnıcture Conference'ta dünyanın önde gelen şirketlerin yöneticilerine seslenerek, Irak'ta yatırım yöntemlerini anlatacak..

Bora İnşaat: 351 milyon dolar alındı, 60 milyon dolar yatırım yapıldı!

Bora İnşaat'ın çeçenistan Grozny yatırımı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında "ORION, temel aldığı sözlü ve yazılı anlaşmalar ile başladığı yatırımlarını gün geçtikçe artırmış ve inşaat işlerinin büyük kısmını tamamlamıştır" denildi

AAG Gayrimenkul Turizm Yatırım Sanayi ve Ticaret A.şž. kuruldu!

AAG Gayrimenkul Turizm Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi"nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Cem Bora Kalycıoğlu görev yapacak

Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz Haberi

Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz

Yıl başından bu yana konut satışlarında devam eden artış martta hızlandı. Konut satışları martta yüzde 32.4 artarken en fazla artış ‘İpotekli satış’ olarak nitelendirilen kredili satışlarda yaşandı. İpotekli satışlar yüzde 85.2 artışla 45 bin 315 adede ulaşarak son 20 ayın en yüksek seviyesine çıktı. TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32.4 artarak 116 bin 30 adet olurken, yaşanan artışta konut faizlerinin mevcut seviyelerden daha fazla gerilemeyeceği öngörüsü ve seçim öncesine çekilen talep etkili oldu. Konut satışları bu yılın ilk 3 ayında ise yüzde 15 artışla 297 bin 218 adet olarak gerçekleşirken ipotekli satışlar da yüzde 43 artışla 115 bin 445 adede ulaştı. Mart ayında yabancılara...