05 / 05 / 2024

yavaş şehirler

yavaş şehirler

Türkiye'nin tek yavaş şehri olan Seferihisar'da zaten beş yıldızlı bir otelin inşaatı sürüyordu, şimdi yenileri eklenecek

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

Ankara'da Akıllı Şehirler Konferansı başladı!

Yaşamı kolaylaştırmak, teknolojik ve akıllı şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nın üçüncüsü Ankara'da başladı. Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te uygulanan akıllı kent uygulamalarını ve yeni projeleri tanıttı.

Batman'da inşaat yapımı yavaşlama dönemine girmedi!

İnşaat sektörünün canlı tuttuğu Batman’da, bahar mevsimiyle birlikte yeni siteler yükseliyor. Sektör liderleri konut yapım sürecinin yavaşlamadığını vurguladı.

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı ne zaman gerçekleşecek?

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, mayısın ilk haftasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Konferansta geleceğin ulaşım, enerji, güvenlik modellerinin nasıl hayata geçirilebileceği tartışılacak.

Kentsel dönüşüm akıllı şehirler için bir fırsat!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Haliç Kongre Merkezi'ndeki "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"nın (ICSG Istanbul 2016) açılışında, ülkelerin kendilerini yenileme arayışına girdiğini söyledi.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

Emre Özer: Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü etkiledi!

Coface Sigorta Genel Müdürü Emre Özer, "Ekonomideki yavaşlama inşaatı etkiledi. Alt sektörlerinde de problem oldu. Türkiye'de biraz para kazanan hemen inşaat işine girdi." dedi.

1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı bugün başlıyor!

Sabah’ın ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün başlıyor.

1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 11 Nisan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı Sabah Gazetesi'nin ev sahipliğiyle düzenlenecek.

Marka Şehirler Zirvesi sona erdi!

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Marka Şehirler Zirvesi, yüksek bir katılım ile CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşti.

Büyüyen Şehirler için Çözümler etkinliği 15 Nisan'da!

ULI, Türkiye’de eğitim ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 2016’nın ilk etkinliği “Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler için Çözümler” başlığıyla, Ak Portföy sponsorluğunda Sabancı Center’da düzenleniyor.

Kentsel dönüşümle marka şehirler doğacak!

Marka Şehirler Zirvesi’nde Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan “Gerekli yatırımlar, kentsel dönüşüm uygulamaları ve akıllı altyapı sistemleri ile 2023’te marka şehirlerden marka bir ülke oluşturabiliriz” dedi

Marka Şehirler Zirvesi için geri sayım başladı!

7 Nisan 2016 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel’de kapılarını açacak olan Marka Şehirler Zirvesi, marka şehirlerimizin Türkiye ekonomisine katkısını arttırmak amacı ile yüksek bir katılım ile gerçekleşecek.

yavaş şehirler Haberi

yavaş şehirler

Seferihisar'a giden bilir gürültü yok denecek kadar azdır. 

Sadece yazları yapılan düğün gürültüsü vardır, o da ruha iyi gelir. 

Seferihisar'ın havası suyu da temizdir. Araç sayısı da azdır, insanlar bisiklet kullanır. 

Yerel yemeklere ilgi büyüktür. En önemlisi de hayat ağır çekimde ilerler çünkü Seferihisar, Türkiye'nin ilk 'Cittaslow'u 'yavaş şehri'dir. Bilmeyenler için özet geçelim: 

Yavaş şehir akımı, İtalya'da ortaya çıktı. Amaç tamamen sessiz, sakin, doğaya saygılı yaşam alanları yaratmaktı. Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar'ın 'yavaş şehir' kabul edilmesinde katkısı büyüktür. 

Bu kısa Seferihisar tanıtımından sonra asıl yazı konusuna gelelim... 

Seferihisar benzeri 'yavaş şehir'lerin artmasını beklerken Dünya gazetesinden Sedat Alp'in haberini okuyunca yıkıldım. 

Haberde, Seferihisar'ın yabancı sermaye yatırımları açısından da cazibesini arttırdığını ve yakında dünya markası otel zincirlerinin Seferihisar'da beş yıldızlı oteller açacaklarının bilgisini veriyordu. 


BETONLAŞMA TEHLİKESİ 

Seferihisar'da zaten beş...