28 / 07 / 2024

yaylalarda yapı disiplin düzenlemesi

yaylalarda yapı disiplin düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaylalarda disiplin çalışmalarının başladığını belirterek, "Canı sıkılan ‘Bu bizim mahallenin camisi olsun’ diye yapamayacak." dedi... 

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31363 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yaylalarda kaçak yapılaşma durduruldu!

Doğu Karadeniz'de, imar kirliliği ve kaçak yapılaşmanın önüne geçirilmesi için denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Uzungöl'deki 95 kaçak yapı yıkılacak!

Uzungöl'ün farklı bölgelerinde yaylalarda, meralarda 30 kaçak yapı daha tespit edildi. Bölgede bulunan toplam 95 kaçak yapının yıkımı gerçekleşecek.

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Köy ve yaylalarda kaçak yapıya müsaade edilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapıların önüne geçmek için bir dizi çalışma yaptıklarını söyleyerek ve meclisin yeni bir düzenlemede bulunduklarını söyledi.

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu'da kaçak yapı avı!

Bolu'da, yaylalarda kaçak yapıldığı tespit edilen 5 yapının yıkımı gerçekleşti. Yıkım çalışmaları Dörtdivan İlçe Özel İdare ekipleri tarafından 3,5 saatte tamamlandı.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

Doğu Karadeniz'de 170 bin kaçak yapı için imar barışına başvuruldu!

İmar barışından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapısı bulunan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu kapsamda yaklaşık 170 bin kişi imar barışına başvuruda bulundu...

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

yaylalarda yapı disiplin düzenlemesi Haberi

yaylalarda yapı disiplin düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaylalardaki kaçak yapıları önlemeye ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. 

Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacağını söyleyen Özhaseki, meralar, ormanlar ve sit alanlarında yapılaşma yasağı olduğunu da anımsattı.

DAVOS MODELİ

Bu noktada iyi planlamanın gerekli olduğunu dile getiren Özhaseki, “Çalışma başlatıldı. Bu çalışma içerisinde Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ var. Özellikle Ayder Yaylası için başladı” dedi. Bakan Özhaseki, yürütülen çalışmada yurtdışındaki benzer örneklerin incelendiğini, Davos’un da gidip görüldüğünü ve bu kapsamda yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemeye ilişkin çalışmanın başlatıldığını anlatarak şöyle konuştu: “Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak. İhtiyaç sahipleri için nereye konut yapılacaksa orada birtakım dedelerden, babalardan kalma mülkiyetler, yerler de var. İşte buralara nasıl yapılabileceği, otopark alanının, yolun, camisinin nerede olacağı...