02 / 05 / 2024

yazlık için emlak vergisi ödenir mi

yazlık için emlak vergisi ödenir mi

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide tek mesken sahipleri muaf tutuluyor. Peki, bu durumda yazlık için emlak vergisi ödenir mi?

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'daki olası depreme hazırlık için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Bakanlık yetkili isimlerle toplantı düzenledi. İşte detaylar...

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.

İslam Memiş, gram altında yeni rekor için tarih verdi! 2 müjdeyi beraber açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube hesabından paylaştığı 'İki müjde' başlıklı videosunda gram altında yükseliş beklentisini tarih vererek açıkladı. İslam Memiş'in 7 Aralık için de ayrıca bir 'müjde' verdi.

120 metrekare prefabrik ev kaç para?

Prefabrik konutlar görünüş ve kullanış amaçları ile diğer betonarme evlerden farklıdır. Yazlık veya kışlık için kullanılır. Ancak daha çok yazlık için tercih edilmektedir. Prefabrik konut yaptırmak isteyenlerin bazı sorularına yanıt arıyor.

Eviniz kış için hazır mı? Doğal gaz faturasını düşürme yolları!

Havaların soğuması ile beraber evlerde de kış hazırlıkları başladı. Peki, kış için evin dekorasyonunda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yanıtı...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

yazlık için emlak vergisi ödenir mi Haberi

yazlık için emlak vergisi ödenir mi

Sözcü gazetesi yazarı Sezgin Özcan'a bir okuru, Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği ile ilgili bir soru yöneltti. Peki Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Bazı zamanlarda dinlenmek için kullanılan meskenler için indirimli emlak vergisi uygulanmıyor. Birden fazla meskeni olan vatandaşlarun ya birden fazla meskende hisseye sahip olan vatandaşların meskenlerine de indirimli vergi oranı uygulanmıyor. Böylece bir kişi hem yazlık evi için hem de aileden kalma evindeki hissesi için muafiyetten faydalanamaz. Yazlık konut ve aileden kalan ev için hisse oranında emlak vergisi ödenir.
 

Kimler emlak vergisi...