29 / 04 / 2024

Yazlıklara ilgi azaldı mı

Yazlıklara ilgi azaldı mı

Yeni Birlik Gazetesi yazarı Alican Değer bugünkü yazısında yazlıklara karşı olan ilginin neden azaldığını ele aldı. İşte Değer'in o yazısı...

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Mango’da beklenen indirim başladı! Beğendiğiniz ürünün fiyatı kaç TL’ye düştü? 28 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Sevilen global hazır giyim markası Mango ürünlerinde indirim başladı. Sezon ürünlerinden yazlıklara pek  çok ürün grubunun yer aldığı kampanyada fiyatlar ne kadar düştü? Hangi ürün kaç kaç TL’ye indi? İşte detaylar…

Yazlığa artan ilgi fiyatları yükseltiyor! Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası!

Pandemi ile beraber ‘yazlıkçılık’ trendi yeniden gündeme geldi. Sahil şehirlerinin hemen hepsinde yazlık kalitesi taşımayan konutlar bile kiralanıyor. Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası'nı buldu.

Bitcoin ve Ethereum yeniden düşüşte!

Altın fiyatlarının zirve yapması ile beraber Bitcoin ve Ethereum'a ilgi azaldı. Bitcoin 69 bin dolardan 62 bin dolara geriledi. 

Hem yazlıkta hem konutta sigortalılık oranı arttı!

Pandemi süresinin artmasıyla beraber ev sahipleri konutlarını sigortalatmaya başladı. Öyle ki yazlıkların sigortalanmasına ilgi arttı.

Yazlıklara sigorta talebinde artış!

Yaşanan yangınlar nedeniyle özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan yazlıklarda sigorta talebinde artış yaşanıyor.

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

Yazlık evlerde mimari anlayış değişiyor!

Uzaktan çalışma sisteminin hayatımıza girmesiyle yazlıklara talep arttı. Artık sadece dinlenme mekanı olmayan yazlıklar mimari anlamda değişime uğradı.

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

Tam kapanma kararının açıklanması ile birlikte İstanbul'dan kaçmak isteyen vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıklara talebin daha da artmasıyla kira ücretleri de bir hayli yükseldi. 

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Yazlıklara ilgi azaldı mı Haberi

Yazlıklara ilgi azaldı mı

70’li, 80’li yıllarda müthiş bir salgın vardı. Kısmen de 90’lara kadar uzandı. Yazlık. Herkes bir yazlığı olsun ister dururdu. Çocuk hafızam annemin, babama sitemlerini hala hatırlar. “Bir yazlık alamadık”. Herkes cebine göre bir yazlık alırdı. Kimi deniz kıyısında kimi, biraz daha içerlek. İlk olarak özellikle İstanbul’a yakın bölgeler işgal edildi. Kemerburgaz, Silivri, Gümüşyaka, biraz daha ilerlersen Tekirdağ Şarköy. Sonraları, güney sahilleri. Bulunan her boş alana siteler yapıldı.


Eğer yazlığınız yoksa, yapılacak şey belliydi. Çoluk çombak toplanıp yazlığı olan bir akrabaya misafirliğe gitmek. O zamanın ulaşım şartlarında bu misafirlikler öyle bir iki gün de sürmezdi. Bir hafta, iki hafta uzar giderdi. Başta “Yazlık alalım” diye tutturan anneler, bir iki yıl sonra baktılar ki bu akrabalar yüzünden tatil yapamıyorlar, işin tadı kaçtı....