29 / 04 / 2024

Yazlıklara ilgi neden azaldı

Yazlıklara ilgi neden azaldı

Yeni Birlik Gazetesi yazarı Alican Değer bugünkü yazısında yazlıklara karşı olan ilginin neden azaldığını ele aldı. İşte Değer'in o yazısı...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Mango’da beklenen indirim başladı! Beğendiğiniz ürünün fiyatı kaç TL’ye düştü? 28 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Sevilen global hazır giyim markası Mango ürünlerinde indirim başladı. Sezon ürünlerinden yazlıklara pek  çok ürün grubunun yer aldığı kampanyada fiyatlar ne kadar düştü? Hangi ürün kaç kaç TL’ye indi? İşte detaylar…

Yazlığa artan ilgi fiyatları yükseltiyor! Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası!

Pandemi ile beraber ‘yazlıkçılık’ trendi yeniden gündeme geldi. Sahil şehirlerinin hemen hepsinde yazlık kalitesi taşımayan konutlar bile kiralanıyor. Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası'nı buldu.

Hem yazlıkta hem konutta sigortalılık oranı arttı!

Pandemi süresinin artmasıyla beraber ev sahipleri konutlarını sigortalatmaya başladı. Öyle ki yazlıkların sigortalanmasına ilgi arttı.

Yazlıklara sigorta talebinde artış!

Yaşanan yangınlar nedeniyle özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan yazlıklarda sigorta talebinde artış yaşanıyor.

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

Yazlık evlerde mimari anlayış değişiyor!

Uzaktan çalışma sisteminin hayatımıza girmesiyle yazlıklara talep arttı. Artık sadece dinlenme mekanı olmayan yazlıklar mimari anlamda değişime uğradı.

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

Tam kapanma kararının açıklanması ile birlikte İstanbul'dan kaçmak isteyen vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıklara talebin daha da artmasıyla kira ücretleri de bir hayli yükseldi. 

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...

Yazlıkların satış fiyatında son durum ne? 

Koronavirüs salgını ile birlikte sezonluk bölgelerde talebin artması bu bölgelerde yazlık fiyatlarında da artışa neden oldu. Öyle ki bazı bölgelerde yazlık fiyatı yüzde 40 arttı. 

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Ünlüler yazlıklara kapandı!

Koronavirüs salgını boyunca magazin ve cemiyet hayatının önemli isimleri yazlıklara kapandı. Vaka sayılarının azalmaması nedeniyle o isimler kışı da yazlıklarında geçirecek. 

Yazlıklara ilgi neden azaldı Haberi

Yazlıklara ilgi neden azaldı

70’li, 80’li yıllarda müthiş bir salgın vardı. Kısmen de 90’lara kadar uzandı. Yazlık. Herkes bir yazlığı olsun ister dururdu. Çocuk hafızam annemin, babama sitemlerini hala hatırlar. “Bir yazlık alamadık”. Herkes cebine göre bir yazlık alırdı. Kimi deniz kıyısında kimi, biraz daha içerlek. İlk olarak özellikle İstanbul’a yakın bölgeler işgal edildi. Kemerburgaz, Silivri, Gümüşyaka, biraz daha ilerlersen Tekirdağ Şarköy. Sonraları, güney sahilleri. Bulunan her boş alana siteler yapıldı.


Eğer yazlığınız yoksa, yapılacak şey belliydi. Çoluk çombak toplanıp yazlığı olan bir akrabaya misafirliğe gitmek. O zamanın ulaşım şartlarında bu misafirlikler öyle bir iki gün de sürmezdi. Bir hafta, iki hafta uzar giderdi. Başta “Yazlık alalım” diye tutturan anneler, bir iki yıl sonra baktılar ki bu akrabalar yüzünden tatil yapamıyorlar, işin tadı kaçtı....