03 / 05 / 2024

Yediemin lisans başvurusu aranan şartlar

Yediemin lisans başvurusu aranan şartlar

Lisanslı yediemin depoları yönetmeliğine göre lisans almak isteyen kişiler, şahsen veya temsilcileri ya da vekilleri aracılığıyla ilanda belirtilen usule uygun olarak Bakanlığa başvuruda bulunur. Peki yediemin lisans başvurusu nasıl yapılır?

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor!

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor. Satış işlemleri T.Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülen projede 79,41 metrekare büyüklükte daireler bulunuyor.

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak!

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak. Satış işlemlerini T. Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 722,76 TL'lik aylık taksilerle ödeme yapılabiliyor.

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. İşte, kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu en geç 28 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Aylık 230 TL taksitle ödeme yapılabilen proje tamamı 2 oda 1 salon şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade uygulanan projede dairelerin büyüklükleri minimum 87,86 metrekareden oluşuyor.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Aylık 631,72 taksitle ödeme yapılabilen projede daire teslimleri hemen gerçekleşiyor.

İnşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Kanunu gereğince bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin inşaat ruhsatı olarak ifade ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır? İnşaat ruhsatı için neler gerekir?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Yediemin lisans başvurusu aranan şartlar Haberi

Yediemin lisans başvurusu aranan şartlar

Yediemin lisans başvurusu nasıl yapılır?

Lisanslı yediemin depoları yönetmeliğinde,  2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu uyarınca muhafaza altına alınmasına karar verilen malların muhafaza edileceği gerçek veya tüzel kişilere ait lisanslı yediemin depolarının kuruluşuna, bu depolarda bulunması gereken asgari niteliklere, depolar için alınacak teminata, muhtemel rizikolara karşı yapılacak sigortaya, Adalet Bakanlığı tarafından lisans ve işletme belgesinin verilmesine, işletme yetkisinin devrine; Adalet Bakanlığının lisanslı işletmelerle ilgili görev ve yetkilerine, faaliyetin durdurulması ya da iptali gibi idarî tedbir ve tasarruflara, bu depoların denetimine, depolarda tutulması gereken kayıtlara ve muhafaza işlemlerine ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor. Peki, yediemin lisans başvurusu nasıl yapılır?


Yönetmeliğe göre lisans almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, şahsen veya temsilcileri ya da vekilleri aracılığıyla ilanda belirtilen usule uygun olarak Bakanlığa başvuruda...