04 / 05 / 2024

yediemin lisansı almak

yediemin lisansı almak

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor. Peki, yediemin lisansı nasıl alınır? İşte yediemin lisansı alma şartları...

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

Kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar; Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır? Kentsel dönüşüm lisansı almak için gerekenler nelerdir?

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir yapı inşaatına başlanılabilmesi için belediyeden inşaat izni alınması gerekiyor. İnşaat izni, gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat izni almak için gerekli belgeler...

Mortgage kredisi almak için gerekli belgeler!

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi kullanabiliyor. Peki mortgage kredisini kimler kullanabilir? İşte mortgage kredisi almak için gerekli belgeler..

Cevahir Üçüncüoğlu'nun Mimarlık ve Şehircilik Lisans Diploması iptal edildi!

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Başkanlığı, Trabzon nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Cevahir Üçüncüoğlu'nun Mimarlık ve Şehircilik alanındaki Lisans Diploma Denklik Belgesini iptal etti. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İTÜ Turizm Tasarımı Yüksek Lisans programına son başvurular 22 Ağustos'ta!

İstanbul Teknik Üniversitesi, turizm bölümlerini okuyanlar için yüksek lisans programı geliştirdi. Turizm Tasarımı ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'na son başvurular 22 Ağustos Cuma akşamına kadar alınacak.

GYODER ve BAÜ'den gayrimenkul sektörüne yönelik ilk yüksek lisans programı!

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi kuruma özel ilk MBA in Real Estate programını hayata geçiriyor. Program, gayrimenkul sektörüne yönelik ilk işletme yüksek lisans programı olma özelliği taşıyor.

Çevre izni ve lisans sürecinde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut yürürlükte bulunan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliği “Çevre İzni ve Lisansı Yönetmeliği” olarak değiştirmeye karar verdi.

Elektrik lisansında 100'ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde!

Elektrik üretim projelerinde belirlenen sürelerde yatırımlarını yapmayan 100’ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde. 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın..

Gediz Üniversitesi kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi veriyor!

Gediz Üniversitesi'nde kentleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar "Kentsel yenileme yüksek lisans programı" ile yetiştiriliyor.

Kent Konut ev almak isteyenlere cazip imkanlar sunuyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Kent Konut,Tamamlanan ve yeni başlayacak olan konut projeleriyle, uygun fiyatlarda ev almak isteyenlere cazip imkanlar sunuyor. Kent Konutun dev projeleri yeni fırsatlarla halka sunuluyor.

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı geliyor!

Geçen ay yürürlüğe giren kanunla birlikte elektronik para ve ödeme kuruluşları artık BDDK’dan lisans almak zorunda. Bu kanun sayesinde kişisel bilgilerin paylaşılması, işlenmesi ve kaydedilmesi yasaklanıyor.

yediemin lisansı almak Haberi

yediemin lisansı almak

Yediemin lisansı nasıl alınır?

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor.


Bakanlık tarafından, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumuna, ihalesiz olarak da lisans verilebilir.


Lisans verilecek yerler, lisansın süresi, lisansın kapsamı ve lisansla ilgili diğer hususlar, iş ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenir.


Lisans ihalesinin yapılacağı yer, gün ve saat ihalenin yapılacağı tarihten en az bir ay önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilir. Bu ilanda;


a) Lisansın kapsamı ve lisans verilecek yerler,


b) Başvuru sahibinde aranacak şartlar,


c) Başvuruda aranacak belgeler,


ç) Şartnamenin temin edilebileceği yerler ve şartname ücreti,


d) İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat,


e) İhalenin hangi usulde yapılacağı,


f) İhaleye dair diğer hususlar


yer alır.


İlan edilen metnin maddi hata nedeniyle tekrarlanması gerektiğinde söz konusu maddi hata, ihale...