19 / 05 / 2024

yeditepe üniversitesi kök hücre merkezi

yeditepe üniversitesi kök hücre merkezi

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile kök hücre ve gen tedavisi alanında önemli bir projeye imza atıyor...

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi alacak! Son başvuru tarihi 22 Şubat 2023!

Yeditepe Üniversitesi belirtilen birimlerinde açık bulunan Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına Yükseköğretim Kanununun 23. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince öğretim üyesi alacak.

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı...

Hasarlı binaların çoğu 1998'den önce inşa edildi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 30 Ekim İzmir depremine ilişkin rapor yayınladı. Raporda depremde hasar gören binaların çoğunun 1998'den önce inşa edildiği belirtildi. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü'nün açılışı ertelendi!

Kocaeli Körfez Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen Körfez Kampüsü projesinin açılışı hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe alındı. 

Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı!

İstanbul Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kültür ve sanatın önemine dikkat çekti.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü 15 Ekim'de teslim edilecek!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Körfez Kampüs binasında sona gelindi. Bina, 15 Ekim'de Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilecek.

Yapılan yasal düzenlemeler peyzaj mimarlarına yeni iş alanları doğurdu!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü'nde sona doğru!

Körfez Belediyesi, Körfez’in çehresini değiştirecek, bölgeyi hem sosyal hem de ekonomik anlamda geliştirecek olan yatırımlar hayata geçiriyor. 

yeditepe üniversitesi kök hücre merkezi Haberi

yeditepe üniversitesi kök hücre merkezi


Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile kök hücre ve gen tedavisi alanında önemli bir projeye imza atıyor. 

     Üniversite açıklamasına göre, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin'in koordinatörlüğünde yürütülmeye başlanan "Kök Hücre ve Gen Tedavi Mükemmeliyet Merkezi Projesi" ile kök hücre ve gen tedavi konusunda bilimsel araştırmaların kalite ve kantitesi artacak. 

     Proje kapsamında kanser, nerodegeneratif, kas ve kemik hastalıklarına ilaveten infertilite (kısırlık) ya da yaşlanmaya bağlı görülen diğer fizyolojik hastalıkların tedavisinde klinik protokollerin araştırılması, geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik çalışmaların yapılmasının yanı sıra hücre ve gen tedavi protokollerinin geliştirilmesi ve üretilmesi, materyallerin hücre ve doku mühendisliği alanlarında uygulanmaya koyulması hedefleniyor. 

     Proje koordinatörü Prof. Dr. Fikrettin Şahin, 25 Nisan Perşembe günü Yeditepe Üniversitesinde,...