01 / 05 / 2024

Yelkenciler Han yıkım

Yelkenciler Han yıkım

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Aile Bakanlığı'ndan her eve büyük müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yönelik büyük müjdeler vermeye devam ediyor. Bakanlık tarafından bu sefer ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi.

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! Hemen bir göz atın

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! İşte detaylar...Hemen bir göz atın....

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Denizli'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Denizli kent merkezinde bulunan Özel İdare İşhanı'nın yıkımına başlandı. Gazi Bulvarı ile Enverpaşa Caddelerinin kesiştiği alanda bulunan binanın yıkımı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle başlamıştı.

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.

İsrail, Han el-Ahmer'in yıkımını erteledi!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer'in yıkım kararını erteledi.

Denizli Özel İdare İşhanı yıkılıyor!

Denizli’de depreme dayanıksız olması sebebiyle tehlike yaratan Özel İdare İşhanı’nın yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde yapılıyor.

Kocaeli Altın Han yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Fuar içinde bulunan Altın Han binası ile birlikte SEKA 3 ve 4’üncü trafo ve Su Hazırlama binasını yıkacak. Bina yıkımını yıkımdan çıkan malzeme karşılığı yapacak olan büyükşehir, yıkımdan para da kazanacak.

Adana Seyhan'da ruhsatsız kafenin yıkım kararına tepki!

Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Seyhan Nehri kenarındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yıkım kararı alınan kafenin yıkımına tepki gösterildi.

Ordu Ünye'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Ünye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kültür Sarayı ile Belediye Sineması’nın da yer aldığı iş hanı yıkım için boşaltılıyor.

1984 yılında 7-8 Hasanpaşa Hanı için yıkım kararı alınmış!

1984 yılında Galata'daki tarihi 7-8 Hasanpaşa Hanı için yıkım kararı alınmış. Mumhane Caddesi üzerindeki 5 katlı, 18 odalı tarihi han, eski eser olarak tescil edilmesine rağmen yıkım kararı alınmış.

Yelkenciler Han yıkım Haberi

Yelkenciler Han yıkım

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Asırlardır gemilere yelken üreten han olarak tarihe geçen bina Karaköy Perşembe Pazarı sahil tarafında 1. Yenileme alanı içinde bulunuyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanın içerisinde de birkaç özel mülk de bulunuyor. Kemankeş Mustafa Paşa tarafından 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çöküyor.

ESKİ HİKAYE

Bakanlar Kurulu kararı ile 2010 yılında Perşembe Pazarı Yenileme Alanı olarak ilan edildi. 1991 yılında da Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘‘Kentsel Sit Alanı’’ olarak açıklanmıştı. Alanda bulunan esnafla yerel yönetimlerin yıllar boyunca devam eden bölgeden gitme-gitmeme mücadelesinin geçmişi Bedrettin Dalan’ın (1984 - 1989) belediye başkanlığı dönemine kadar dayanıyor.

Karaköy Perşembe Pazarı, İstanbul’un tarihi kimliğini ortaya koyan...