15 / 05 / 2024

yeni aile bakanı kim

yeni aile bakanı kim

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisini ve Ankara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi...

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarı ile hesaplara yatıracaklarını kaydetti. Konu ile ilgili yapılan açıklama ve haberin detayları...

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik pilot proje olan Aile ve Gençlik Bankası projesinin deprem bölgesindeki illerden başlayacağını açıkladı.

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Son dakika: Bakan Işıkhan 2024 yılı yeni asgari ücret için resmen tarih verdi! İşte o tarih ve konuşulan yeni rakamlar..

Milyonlarca kalemi etkileyecek asgari ücret zammı için tahminler gelmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yeni asgari ücret için resmen tarih verdi. İşte detaylar...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.

Emeklilere 5 bin TL'lik ikramiyede yeni gelişme! Çalışan emeklileri de kapsayacak mı? Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama!

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emeklilere bir seferlik verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiye ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakan Işıkhan'dan konuya ilişkin flaş açıklama geldi. İşte detaylar... 

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Son Dakika Aile Bakanı Göktaş'tan ekim müjdesi! 1250 TL'lik Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile destek paketi ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasında normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Dün gerçekleştirdiği açıklamada, piyasada istikrarsızlık yaratan unsurlara 1 Kasım itibariyle yaptırımların getirileceğini duyurdu. Aynı zamanda yeni düzenlemelerin olduğunu da açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konut ve araba satışında yeni dönemin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağının bilgisini verdi. 

Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi! Bakanlık hesaplara tam 3 bin 571 TL yatıracak! Kaçırmayın!

Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bakanlık hesaplara tam 3 bin 571 TL yatıracak. Bu paraları kaçırmayın...

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

yeni aile bakanı kim Haberi

yeni aile bakanı kim


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirildi. 


Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.


Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu.


Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.


İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk...