07 / 05 / 2024

yeni alınan arsanın emlak vergisi

yeni alınan arsanın emlak vergisi

Emlak vergisi, sahip olunan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri, taşınmaz mala sahip olunan süre içerisinde; her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, yeni alınan arsanın emlak vergisi ne zaman ödenir?

Pegasus açıkladı! Pegasus Hava Yolları, 3-5 Mayıs'ta alınan biletleri indirimli satacak!

Pegasus Hava Yolları, 3-5 Mayıs 2024 tarihlerinde alınan biletleri indirimli satma kararı aldığını duyurdu. Buna göre, Pegasus yeni bir bilet kampanyasını açıkladı. Firma, 3-5 Mayıs 2024 tarihlerinde alınan biletlerle 13 Mayıs-9 Haziran 2024 tarihlerinde uçuş sağlanacak. Biletler yüzde 40 oranında i

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

Gram altında her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş yeni alım fırsatını rakam vererek açıkladı!  

Altın 73 dolarlık değer kazanırken, gram altında her tahmini tek tek tutan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni alım fırsatını açıkladı. İşte İslam Memiş'in o son dakika açıklamaları...

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Altında sürpriz gelişme! Altının efendisi İslam Memiş yeni alım fırsatını açıkladı, tarih verdi!

Altın fiyatları ile ilgili sürpriz gelişme Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Memiş, altın için yeni alım fırsatını açıkladı ve tarih verdi.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

ŞOK Market çılgın yeni ay fırsatını duyurdu! Online katalogda 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! 18 Şubat 2023 kataloğu

ŞOK Market'in 18 Şubat 2023 tarihinden itibaren satışa çıkarılacak aktüel ürünleri açıklandı. ŞOK Market çılgın yeni ay fırsatını duyurdu! Online katalogda 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! İşte 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Alınan binlerce ehliyet geri veriliyor, puanlar siliniyor!

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırmasıyla ilgili açıklasında, ehliyeti alınan kişiler için de çok önemli haberi verdi.

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

Sosyal medya alışverişleri özellikle Pandemi'den sonra küresel manada daha da çok yaygınlaştı. Adeta sektör haline gelecek kadar çoğalması beraberinde bazı sorunları da getirdi. Sosyal medya alışverişlerinde en büyük sorun 'alınan ürünün değişim aşaması' Peki bu sorunla ilgili neler yapılır.

yeni alınan arsanın emlak vergisi Haberi

yeni alınan arsanın emlak vergisi

Yeni alınan arsanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, sahip olunan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri, taşınmaz mala sahip olunan süre içerisinde; her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Peki, yeni alınan taşınmaz malların emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?


Emlak vergisinde ilk sene muafiyeti bulunuyor. Buna göre, satın alınan gayrimenkulün alındığı sene içindeki vergi borcu, eski malik tarafından ödeniyor. Bu nedenle yeni gayrimenkul alanlar, aldıkları sene emlak vergisi ödemiyor.


Ancak,  gayrimenkulün alındığı yıl sonuna kadar emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor.  2014 yılı içerisinde gayrimenkul alanlar bu sene emlak vergisi ödemiyor. Ancak 2014'ün sonuna kadar emlak vergisi bildiriminde bulunmaları şart.


Buna göre bir arsa aldığınızı farz edelim. Yeni alınan arsanın emlak vergisi mükellefiyeti bir sonraki sene başlayacak.


Arsa vergisi oranları:

Arazi vergisinin oranı binde bir , arsalarda...