05 / 05 / 2024

yeni bina için oturma izni nasıl alınır

yeni bina için oturma izni nasıl alınır

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

KİPTAŞ 3 yeni proje için resmen düğmeye bastı! İstanbullulara büyük müjde!

İnşa ettiği yeni projelerle İstanbullu vatandaşların yüzünü güldüren KİPTAŞ 3 yeni proje için start verdi. KİPTAŞ'ın merakla beklenen yeni projeleri mega kentin Kartal, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yükselecek.

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Dolar yorumları ile bilinen ve dolarla ilgili dedikleri çıkan ekonomist Selçuk Geçer, geçmişteki faiz artırımlarının dolar kurunu frenlediğini söyledi ve yeni rekorlar için sinyal verdi. 

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 1.030 yeni konut için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni projelerinin ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! Yeni destekler için hazırlıklar başladı! Emeklilerin geliri artacak!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni destekler için hazırlıklara başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklileri sevindirecek yeni adımları açıkladı. İşte emeklileri bekleyen 7 destek...

TOKİ'den 6 yeni kampanya geliyor! Dar gelirliye 2 bin 428 yeni konut için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 6 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ yeni projeleri kapsamında 2 bin 428 konut inşa edecek. İşte merakla beklenen o projeler...

Mehmet Kavan Yapı 3 yeni proje için düğmeye bastı!

Hayata geçirdiği markalı konut projeleriyle adından sık sık söz ettiren Mehmet Kavan Yapı 3 yeni proje için düğmeye bastı.  İşte Mehmet Kavan Yapı olarak kaliteli ve güvenilir konutlar sunmayı sürdüreceklerini söyleyen Mehmet Kavan Yapı CEO’su Ömer Eren Kavan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Investhome Inc 3 yeni proje için düğmeye bastı! 50 bin dolar peşinatla ABD'de konut fırsatı!

ABD'de kiralama hizmeti, ev sahibi temsilciliği, yatırım danışmanlığı gibi pek çok hizmet sunan Investhome Inc 3 yeni proje için düğmeye bastı.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

TOKİ'den İstanbul'un göbeğine dev proje! 637 yeni konut için geri sayım başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Eyüpsultan projesi 889 milyon 476 bin TL'ye mal olacak.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İkinci el araç piyasası en durgun dönemlerinden birini yaşıyor. Çevrimiçi araç sitelerindeki ilanlardaki artış 1 milyonu geçti. Uzmanlar yeni hareketlilik için o tarihi işaret etti.

TOKİ bu ildeki 270 konut ve 178 dükkanlık yeni projesi için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu ildeki 270 konut ve 178 dükkanlık yeni projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ'nin o projesi ile ilgili detaylar...

yeni bina için oturma izni nasıl alınır Haberi

yeni bina için oturma izni nasıl alınır

Yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor.


İskan olarak da bilinen bu izin belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından bir belge düzenleniyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır? Yeni ev için oturma izni ne zaman alınır?


İskan belgesi, belediye görevlileri tarafından müracaat olmadan verilmiyor. Yapı müteahhitinin inşaatı bitirdiğini belediyeye bildirmesi gerekiyor.


Öncelikle; yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda...