07 / 05 / 2024

Yeni binalarda atık ayrıştırma sistemi

Yeni binalarda atık ayrıştırma sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmelikte yapacağı değişiklikle evsel atıkların ayrıştırılmasını sağlayacak sistemi, iskânda zorunlu hale getiriyor

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Konya'ya katı atık depolama tesisi inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kaşınhanı bölgesinde yapım çalışmaları devam eden yeni katı atık depolama tesislerini yerinde inceledi.

Karabük Katı Atık Depolama Tesisi için yer aranıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, Aşağı Kızılcaören 'de yapılan Katı Atık Bertaraf tesisi alanında son olarak MTA tarafından yapılan incelemelerde, alanın heyelan bölgesi olduğunu kanaatine varıldığını, yeni yer arayışı yayıldığını belirtti ve muhtarlara çağrıda bulundu.

Kütahya'ya yeni atık su tesisi geliyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 milyon Euro'ya mal olacak yeni bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ifade etti. Tesis, 22 milyon Euro'ya mal olacak.

Kütahya'ya 22 milyon Euroluk yeni arıtma tesisi yapılacak!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 milyon Euro’ya mal olacak yeni bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ifade etti.

Kayseri Tomarza Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atıldı!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde atık su arıtma tesisinin temeli atıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 500 milyon lira olan yatırım bütçesinin 250 milyon lirasını yeni bağlanan 11 ilçeye ayırdıklarını söyledi.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Yeni binalarda atık ayrıştırma sistemi Haberi

Yeni binalarda atık ayrıştırma sistemi

 

Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, üç ve daha katlı binalarda evsel atık ayrıştırma sistemi olacak. Sistem devreye girdiğinde çöpler; evsel atık, plastik, cam, kağıt ve bitkisel atık yağ olmak üzere 5 kategoride toplanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirterek, 2023 yılına kadar atıkların geri dönüşümünden 5 Milyar liralık gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çöpleri yerinde ayrıştırarak çevreye verilecek zararları önlemeyi ve ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Bakanlık, çöp kovası ve bina önlerindeki çöp toplama alanlarının oluşturduğu görüntüleri ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni binalarda zorunlu olan çöp ayrıştırma sistemi eski binalar tarafından da uygulanabilecek.

Atık baca sistemi 3 kat ve üstündeki yeni binaların planında uygun olan bölüme binanın bütünlüğünü bozmadan konulacak. Birkaç borunun...