06 / 05 / 2024

yeni binaya oturma izni almak

yeni binaya oturma izni almak

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Yatırımcıların yeni rotası Avrupa Birliği’ne aday ülkeler!

Avrupa Birliği'ne yeni üye olan ve üye olma arefesindeki ülkelerde konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Buradan konut alan yatırımcılar ise hem oturma izni avantajı elde ediyor hem de kar etmiş oluyor.

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı aylık 2.5 milyona kiraya çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki tarihi binası Defterdarlık hizmeti için valiliğe devredildi. Sağlık Bakanlığı yeni binaya ayda 2.5 milyon TL ödeyecek.

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Afyonkarahisar İşkur'a yeni bina yapılıyor!

İl Özel İdare İşhanı'nda hizmet veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne Uydukent'te yeni bina yapılıyor İl Özel İdare İşhanı'nda faaliyetlerini sürdüren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, yeni bir binaya kavuşacak.

Aydın SGK binası Kasım'da taşınacak!

Aydın İl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Destek Hizmetleri Avukatı Şebnem Kutluca, 6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları nedeniyle tamamlanan yeni binaya taşınmanın geciktiğini belirterek, “Kasım’dan itibaren yeni binamızda vatandaşa hizmet vereceğiz” dedi.

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Galatasaray, Hasnun Galip'teki binasında yeni inşaata başlayacak!

Kulübün kasasından 1 kuruş harcamadan 15 bin kişilik spor salonu yapacaklarını söyleyen Özbek, "Hasnun Galip'teki binamızı tarihi eser olma özelliğinden çıkarttık ve buradaki binaya da yeni inşaata başlayacağız" dedi.

Manisa İmam Hatip Lisesi'nin yeni ek binası devredildi!

Manisa İmam Hatip Lisesi'ne ek bina olarak yapılan, FETÖ'nün himayesi altına almaya çalıştığı binaya devlet tarafından el konuldu. Bağışlar ve öğrenci yardımlarıyla inşa edilen yeni ek bina Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yeni binaya taşınıyor!

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde, ağır hasar gören ana binada görevlerine devam edemeyen şubeler, Söğütözü'ndeki yeni hizmet binasına taşınıyor.

Konya Selçuk Üniversitesi yeni binasına taşınacak!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binaya bu yıl taşınması bekleniyor. Sadece elektrikle ilgili bir sıkıntının kaldığı ve sıkıntının çözülmesi halinde yeni eğitim öğretime devam edebileceği açıklandı.

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.

yeni binaya oturma izni almak Haberi

yeni binaya oturma izni almak

Yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor.


İskan olarak da bilinen bu izin belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından bir belge düzenleniyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır? Yeni ev için oturma izni ne zaman alınır?


İskan belgesi, belediye görevlileri tarafından müracaat olmadan verilmiyor. Yapı müteahhitinin inşaatı bitirdiğini belediyeye bildirmesi gerekiyor.


Öncelikle; yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda...