03 / 05 / 2024

yeni elektrik dağıtım sistemi

yeni elektrik dağıtım sistemi

Halkın yükünü azaltmak için elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Tedarik şirketleri elektriği kamu kuruluşu EÜAŞ'tan satın alacak, kamudan şirketlere ucuza mal olan elektrik halka da ucuza gelecek.

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun davasında yeni gelişme! İstinaf yoluna gidilecek!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi!

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. 

Aktif Bank’tan elektrik dağıtım sektörüne özel kira sertifikası!

Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı yaptı.

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı alıyor!

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları meclis gündeminde!

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Yeni Gimat GYO Kar Dağıtım önerisini onaya sundu!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Kar Dağıtım önerisinin ortaklar olağan genel kurul toplantısında onaya sunduğunu bildirmiştir.

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Elektrik dağıtım bedeli yüzde 250 arttı!

Elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptı. Bu zam faturaya 30-35 lira yansıdı.

Elektrik dağıtımında yeni tarife!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dolar kurundaki artış nedeniyle “zor günler” geçirdiklerini belirten elektrik dağıtım şirketlerinin beklediği tarife dönemi ve itfa kararlarını açıkladı.

yeni elektrik dağıtım sistemi Haberi

yeni elektrik dağıtım sistemi

Normalin üzerinde elektrik faturalarına ilişkin yapılacak yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bildiride, "Düşük ve yüksek tarifelerdeki kullanım oranları yeniden değerlendirilecek" dedi. Cumhurbaşkanı tarafından vatandaşa sevindiren haberin verilmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmanın sonuna gelindi.

CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELECEK

Bölge gündem'in haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım ve üretim ayağında bulunan paydaşlarla son üç haftada pek çok toplantı yaptı. Yapılan çalışma 28 Şubat Pazartesi günü kabineye sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği kabine toplantısının ardından yeni uygulamayı açıklayacağı düşünülüyor. Bu bağlamda yapılacak düzenlemenin yasal alt yapısı da hazırlandı. Resmi Gazetede yayımlanan yeni düzenlemeye göre tedarik şirketleri elektriği kamu kurumu olan EÜAŞ üzerinden alacak. Dağıtım şirketleri alınan...