30 / 04 / 2024

yeni ev alacaklara devlet yardımı

yeni ev alacaklara devlet yardımı

Ev alacaklara devlet yardımı esaslarını içeren Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, ilk ev alacaklara devlet yardımı yürürlüğe girdi mi?

Ev alacaklara son dakika faiz müjdesi: Denizbank konut kredisi hesaplama! İşte 500 bin, 1 milyon TL kredinin taksitleri

Yeni ev alacaklar banka banka konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki DenizBank'ta konut kredisi faizi ne kadar? 500 bin, 1 milyon ve 1 milyon 500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi kaç TL?

500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? Yeni ev alacaklara Bakanlıktan müjde!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL'ye varan destek veriliyor. Peki 500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? İşte konut desteği ile ilgili tüm ayrıntılar...

Ekonomistten ev alacaklara çarpıcı uyarı! Fiyatlar düşecek mi? Yeni ev almak mantıklı mı? 

Yeni ev alacak binlerce kişi, şimdi bu yatırımın doğru olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Devrim Akyıl, konut yatırımı ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar....

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Ev alacaklara faiz uyarısı: 1 milyon TL konut kredisi yeni taksit tablosu! Faizler tek tek değişti! 

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenler bankaların faiz oranlarını merakla araştırıyor. Peki 1 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? Hangi bankada ne kadar faiz var? İşte ayrıntılar...

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

Gayrimenkul Uzmanı'ndan ev alacaklara uyarı: 'Ev almak bu detaylara dikkat edilmezse daha da zor olacak!

Ev alacaklara uzmanından uyarı geldi. Bazı detaylara dikkat edilmemesi durumunda ev alımının daha da zor olacağına vurgu yapıldı. Birçok detayı vurgulayan gayrimenkul uzmanı bunlara dikkat edildiğinde daha sağlıklı bir seçim yapılacağını belirtti. İşte ev alacaklara önemli uyarılar…

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

yeni ev alacaklara devlet yardımı Haberi

yeni ev alacaklara devlet yardımı

İlk ev alacaklara devlet yardımı yürürlüğe girdi mi?

İlk ev alacaklara devlet yardımı esaslarını içeren Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yönetmelik, tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabına, hesap sahiplerinin ödeme planlarına, Devlet katkısına konu olacak konutların niteliğine, Devlet katkısına ilişkin hak ediş sürelerinin tespitine ve birikim yapılan süreler ile ödeme planlarına göre Devlet katkısı oranının ve azami tutarın farklılaştırılmasına, hesapların denetimine ve uygulamaya yönenlik diğer hususlara ilişkin usul ve esaslarını belirliyor.


Kanunen, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına devlet belli oranlarda ve belli miktarlarda destek sağlıyor.


Katılımcılar; Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, kat irtifakı...