04 / 05 / 2024

yeni evin 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

yeni evin 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Yeni ev emlak vergisi muafiyeti var mı?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, mevzuata göre yeni ev emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi ilk 5 yıl muaf mı?

Emlak vergisi uygulamasında taşınmaz mallar için birtakım indirim ve muafiyet avantajı bulunuyor. Bu avantajla arasında yer alan ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? Tüm taşınmaz mallar emlak vergisinden ilk 5 yıl muaf mı?

Emlak vergisi yeni ev muafiyeti!

Yeni inşa edilen binalardan konut alanlara, emlak vergisi için beş yıl süre ile uygulanan “geçici muafiyet” bulunuyor. İşte emlak vergisi yeni ev muafiyeti ile ilgili bilgiler...

TOKİ'den İstanbul ve Ankara'ya 2 bin 63 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul ve Ankara'da 2 bin 63 yeni konutluk 5 yeni proje inşa edecek. İşte o projeler...

1939'da 7 yıl taksitle 2 bin liraya satılık ev!

1939 yılında bir ev bin lirası 7 yıl taksitle 2 bin liraya satışa çıkarılmış. İstanbul'daki evin 5+1 olduğu belirtiliyor...

Yeni BMW 520d Türkiye yollarında! İşte dudak uçuklatan fiyatı

8. nesil yeni BMW 5 Serisi görücüye çıktı. Yeni 5 Serisi’nin 2.0 litre dizel motorlu ve tamamen elektrikli versiyonu Türkiye’ye giriş yaptı. Yeni BMW 520d xDrive Sedan motor seçenekleri arasına mild hibriti de (hafif hibrit) dahil etti.

Yeni yüzü meydana çıktı! Makyajlı BMW 5 serisi herkesi hayran bıraktı

BMW'nin amiral gemilerinden biri olan 5 Serisi en yeni tasarımı ile hayranlarına sunuldu. G60 kasa kodlu yeni nesil 5 Serisi şimdiden tartışmalara sebep olurken birçok vatandaş ise aracın yeni görünümüne alışmakta güçlük çekiyor.

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Ankara’da un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerin fiyatlarının artmasından ötürü ekmek fiyatlarına zam yapılması kararı alındı. Alınan karar ile 4 lira olan 200 gramlık ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 5 TL oldu.

Emeklilere 7 bin 250 TL promosyon! Bankalar resmen kızıştı... Akbank, Garanti, Yapı Kredi

Bankalar arasında emeklilere yönelik promosyon yarışı giderek kızışıyor. Promosyonda yeni çıtayı 5 bin 500 TL seviyesine çıkaran bankalar, bununla yetinmedi. Akbank, Garanti ve Yapı Kredi, emeklilere 7 bin 250 TL promosyon vermek için birbiriyle yarışa girdi.

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL'mi olacak? Selçuk Geçer'den flaş yorum

Ekonomist Selçuk Geçer, Temmuz ayında ara zam yapılacağına ve asgari ücretin 5 bin TL'ye yükseltileceğine ilişkin iddialar hakkında dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.  

Martı GYO sermayesini 500 milyon TL'ye artırmak için SPK'ya başvurdu!

Martı GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun, Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde; "yeni bir tavan" 500 milyon TL ve "yeni bir 5 yıllık süre"  konusunda izin için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.      

Pendik Kurtköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Pendik'e bağlı Kurtköy Mahallesi, 3977 ada, Eski: 2 parsel, (Yeni: 4, 5 ve 6 parseller ile kadastral boşluk alanına) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Yeni binalar 5 kattan fazla olmayacak!

Yeni binalardaki otopark zorunluluğunun kapsamı genişliyor. Çevre ve Şehircilik Bakam Mehmet Özhaseki, yeni imar düzenlemesiyle birlikte daha önce 3 daire için 1 park yeri şeklindeki zorunluluğun, her dairelerin getirileceğini açıkladı. 

Erkanlı Grup'tan yeni öğrenci evleri yolda!

Sakarya’da 2400 öğrenci kapasitesi olan Univa öğrenci projesini hayata geçiren Erkanlı Grup, yapacağı yeni yurtlarla 5 yılda yatak kapasitesini 10 bine çıkaracak.

yeni evin 5 yıl emlak vergisi muafiyeti Haberi

yeni evin 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 2015 yılı için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Ödemeler 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelere vergi cezası uygulanıyor.


Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri "tek mesken muafiyeti" olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Ayrıca muafiyetten habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler 5 yıllık vergi ödemelerinin iadesi için de talepte bulunabiliyor.


Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir? Emlak vergisi 5 yıllık muafiyetinden kimler faydalanabilir?


Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet, yeni inşa edilen binalardaki...