14 / 05 / 2024

yeni Harçlar Kanunu sirküleri

yeni Harçlar Kanunu sirküleri

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı! O tarihten itibaren geçerli olacak!

Harçlar Kanununa bağlı tarifelerdeki bazı maktu harçların yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Ehliyete yeni yılda dev zam geliyor! Ehliyet kursu ve ehliyet harçları tam bu kadar olacak! İşte o son dakika rakamları

Yeni yılla beraber, pek çok ürün ve hizmete zam gelecek. Bu zamların arasında sürücü kurs ücretleri de yer alıyor. Peki sürücü kurslarına ve ehliyet harçlarına ne kadar zam gelecek? Ehliyet kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yeni yılda pasaport harçlarına zam uygulanacak. Peki “2023 pasaport harçları ne kadar olacak?” İşte detaylar!

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88 bugünkü 31552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak harç oranları belli oldu.

yeni Harçlar Kanunu sirküleri Haberi

yeni Harçlar Kanunu sirküleri

Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler bugün (19 Haziran 2014) Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Tapu harçları hakkında sirküler tam metni aşağıda yer alıyor.


1-Giriş:

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi uyarınca hak sahiplerine faizsiz olarak kullandırılan kredilerle ilgili ipotekler ile iktisap olunan konuta ilişkin olarak tapuda yapılacak işlemlerde harç uygulaması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


2- Yasal Düzenleme:

492 sayılı Harçlar Kanununun "Harçtan müstesna tutulan işlemler" başlıklı 59 uncu maddesine 4962 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile eklenen (I) bendi ile;


"2985 sayılı Toplu Konut Kanununa 10/5/1990 tarihli ve 3645 sayılı Kanunla eklenen ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak...